Ex-minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA).
Volledig scherm
Ex-minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA). © BELGA

Johan Van Overtveldt (N-VA): "Ik heb recht op die vergoeding"

Ex-minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) heeft normaal gezien recht op een uittredingsvergoeding die gelijk is aan een parlementaire wedde van maximaal tien maanden. Dat bevestigde hij vandaag in De Ochtend op Radio 1. Van Overtveldt zal die vergoeding opnemen. "Als je vier jaar de klok rond op de barricaden hebt gestaan, dan vind ik dat een vergoeding die beperkt is in de tijd kan". 

87 reacties

  • Jen Carrago

    5 jaar geleden
    Dit is toch te schandalig voor woorden: ze stappen zelf uit de regering én dan moeten ze nog een 'ontslagvergoeding' opeisen want ze hebben er voor 'gewerkt'. Te cru voor woorden.... maar de werknemers betalen dit toch.
  • Herman Cohen

    5 jaar geleden
    De "Fornuispolitiek" ten top , hij heeft 4 jaar "gewerkt", geeft zelf ontslag en vindt dat hij hierop recht heeft. De totale wereldvreemdheid van de man en zijn partij zijn stuitend en schabouwelijk.
  • Patrick Philipsen

    5 jaar geleden
    Johan Van Overtveldt heeft volkomen gelijk en het recht op deze vergoeding waar hij evenzeer belasting moet op betalen.
  • stany vandeweyer

    5 jaar geleden
    4jaar hard gewerkt durven ze dan zeggen, zo iemand zou eens in de bouw moeten werken, die moeten hard en zwaar werk leveren, en als je als gewone werkmens zelfonslag neemt riskeer je nog een flinke boete te krijgen van de RVA en geen ontslag premie waar sommige mensen jaren moeten gaan voor werken, die minister hebben gewoon geen schaamte meer, wat een bende graaiers, we zullen ministers die er zo over denken in mei ook eens gedenken.
  • heinz wolf

    5 jaar geleden
    Een gepensioneerde met € 1.200,00 per maand [als zij/hij zoveel trekt!] per moet er 78 maand of 7 jaar en 4 maand van leven. Maar dan moet zij/hij een volle loopbaan van 45 jaar kunnen bewijzen.