Gewapende overval op Carrefour-supermarkt: uitbater bedankt personeel voor koelbloedige reactie

Vrijdagochtend is een gewapende overval gepleegd op de Carrefour-supermarkt langs de Leuvensesteenweg in Kortenberg. Dat meldt de lokale politie. Net voor openingstijd drongen twee gemaskerde overvallers de winkel binnen, ze bedreigden het aanwezige personeel.

dkr

De overval vond rond vrijdagochtend rond 8 uur plaats in een Carrefour-supermarkt in het Vlaams-Brabantse Kortenberg. Die winkel heeft 2 ingangen, aan de Maria Christinastraat en aan de Leuvensesteenweg. De dieven zijn binnengebroken langs de steenweg.

De mannen kwamen rond 8 uur toe aan de supermarkt. Ze waren gemaskerd door sjaals voor hun gezicht te binden en waren in het zwart gekleed. In de supermarkt waren al ongeveer twintig werknemers aanwezig. Vijf personen kwamen daadwerkelijk in contact met de overvallers. Ze verklaren dat ze op de knieën werden gezet en bedreigd met een vuurwapen.

Het grootste deel van het personeel is meteen naar buiten gevlucht en kon de politie bellen. De overvallers eisten de inhoud van de kassa’s, maar zij hadden de situatie niet onder controle en zijn uiteindelijk gevlucht.

Koelbloedige reactie

Niemand raakte fysiek gewond maar de slachtoffers zijn wel onder de indruk van de gebeurtenissen. De politie heeft een onderzoek ingesteld en laat de beelden van de bewakingscamera’s onderzoeken. Ook het gerechtelijk labo komt ter plaatse voor een sporenonderzoek.

De winkel is intussen opnieuw open en uitbater Danny Smets wil zijn personeel uitdrukkelijk bedanken voor hun koelbloedige reactie. Het personeel blijft vandaag ook gewoon doorwerken. Volgens een kassierster mochten zij die er nood aan hadden wel degelijk naar huis gaan, maar niet veel mensen zijn daarop ingegaan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen