Direct naar artikelinhoud
Tv-tips

Dit mag u niet missen op tv vanavond

Barry Jenkins in ‘Moonlight’.Beeld rv

VIER zendt opnieuw de documentaire uit over het leven van Jean-Pierre Van Rossem, naar aanleiding van zijn overlijden. Daarnaast overloopt Ivan De Vadder de woelige politieke week. Voor wie dat allemaal wat te zwaar is voor een vrijdagavond: op Eén is dé ultieme romantische film te zien.

Cinema Canvas: Demolition

Vlaamse tv-première van de onsentimentele tragikomedie van Jean-Marc Vallée (Dallas Buyers Club). Jake Gyllenhaal is ijzersterk als de met zichzelf worstelende bankier Davis Mitchell.

Om 22.10 uur op Canvas.

Van Rossem

Beursgoeroe, meesteroplichter, politicus, schrijver, schilder en rebel. Jean-Pierre Van Rossem schopte het met veel branie, lef en een grote mond tot een van de meest besproken figuren van de afgelopen decennia. Naar aanleiding van zijn overlijden zendt VIER opnieuw de twee delen van de documentaire over zijn leven uit. 

Om 20.35 uur op VIER.

Lees ook

Jean-Pierre Van Rossem in zijn laatste interview: “Ik heb een fantastisch leven gehad.”

De afspraak op vrijdag

Politiek journalist Ivan De Vadder overloopt de woelige politieke week met zijn gasten. De regering-Michel I werd het minderheidskabinet Michel II, Brits premier Theresa May struikelde nét niet over de brexit en oud-parlementslid Jean-Pierre Van Rossem is overleden. Stof genoeg voor een boeiende avond.

Om 20.30 uur op Canvas.

Ghost

Met twee Oscars bekroonde kaskraker die nog steeds te boek staat als dé ultieme romantische film. Hoofdrolspelers Demi Moore en wijlen Patrick Swayze zorgen naast romantiek ook voor de nodige humor en spanning.

Om 23.05 uur op één.

Moonlight

Twee jaar geleden verbaasde de vrij onbekende regisseur-scenarist Barry Jenkins de voltallige filmwereld met dit hartverscheurende drama over een zwarte jongen die worstelt met zijn seksualiteit.

Om 22.30 uur op NPO3.