Beerschot Wilrijk niet langer alleen leider na gelijkspel bij Union

Beerschot Wilrijk en Union hebben de punten gedeeld op de laatste match van de vijfde speeldag. in het Joseph Marien-stadion van Union werd het 1-1. Zo klimt KV Mechelen, dat vrijdag al won bij OHL, naast Beerschot Wilrijk op kop. Voor de Ratten scoorde Dante Vanzeir de gelijkmaker, vlak na rust.

hf

Herbeleef hier de wedstrijd!

Na de overwinning van KV Mechelen vrijdag uit bij OH Leuven wist Beerschot Wilrijk dat enkel winst op Union voldoende zou zijn, wilde men alleen leider blijven in de tussenstand. Om die opdracht tot een goed einde te brengen, bleef Gertjan De Mets in de ploeg. Na zijn vier doelpunten tegen Tubeke bleef Dante Vanzeir als diepe spits behouden, terwijl Noubissi, die terugkeerde uit schorsing, op de linkse flank werd uitgespeeld. Zo begonnen Messoudi en Tissoudali als bankzitters.

Voor het eerste gevaar zorgde Vanzeir. Hij dwong na tien minuten doelman Sauzzez met een schot vanuit een scherpe hoek tot een mooie save. De hoekschop leverde geen gevaar op. Integendeel, het was Union dat op tegenaanval gevaarlijk uitbrak. Van den Bergh kon in extremis een schot van Vega kon afblokken in hoekschop.

Weinig om aan op te warmen

Pech voor Beerschot Wilrijk en Gertjan De Mets die al na 18 minuten met een hoofdwonde diende vervangen te worden na een botsing met Tabekou. Zo verscheen Messoudi al vroeg in de wedstrijd toch tussen de lijnen, terwijl Van Hyfte de plaats van De Mets innam voor de verdediging. Enkele minuten later klom de thuisploeg op voorsprong. Een strakke voorzet vanop rechts van Tabekou werd door Fixelles in doel gedevieerd.

Nadat coach Stijn Vreven zijn ploeg bijstuurde door Noubissi centraal voorin te laten spelen en Vanzeir naar de linkse flank te schuiven, drong Beerschot Wilrijk de thuisploeg achteruit. Een aantal hoekschoppen en vrije trappen waren het gevolg, terwijl het opletten bleef voor de zeldzame, maar gevaarlijke tegenstoten van Union. Een voorzet van Prychynenko vloog voorbij iedereen om tegen de paal te eindigen. Na een eerste helft waarin weinig gebeurde om zich aan op te warmen, mocht de thuisploeg met een 1-0 voorsprong gaan rusten.

Meteen gelijk

Beerschot Wilrijk begon sterk aan de tweede helft. Na amper twee minuten spelen ging Vanzeir vanop links zijn kans. De bal verdween, mogelijk via de rug van Noubissi, naast de verste paal in doel: 1-1.

Na de gelijkmaker was het opnieuw Union dat de bovenhand nam. Beerschot Wilrijk had het moeilijk om een aanval op te zetten, terwijl Union evenmin aan uitgespeelde kansen kwam. Een vrijschop van Fixelles zorgde voor de grootste dreiging. Het spelpeil verwaterde. Na wissels van Hoffer en de geblesseerde De Jonghe door respectievelijk Abaz en Grisez zat Beerschot Wilrijk na amper 65 minuten al aan drie wissels. Vanzeir zorgde met een persoonlijke actie voor zeldzaam voor het doel van Union. Een schot van Noubissi werd afgeblokt, terwijl aan de overzijde Van den Bergh binnen de minuut tot tweemaal toe de meubelen moest redden.

Het uitverdedigen en het combinatiespel verliep bij beide ploegen te slordig en te zenuwachtig om tot uitgespeelde doelkansen te komen. In de laatste minuut van de blessuretijd claimde Beerschot Wilrijk nog een strafschop voor een duwfout in de rug van Vanzeir. De scheidsrechter liet doorspelen. Zo eindigde de wedstrijd op een terecht gelijkspel, voor Beerschot Wilrijk voldoende om samen met KV Mechelen aan de leiding te blijven in de tweede periode.