Direct naar artikelinhoud
Terreur

Vijfde slachtoffer overleden na aanslag in Straatsburg

Eerder deze week bezocht Frans president Macron de kerstmarkt in Staatsburg om zijn medeleven aan de slachtoffers te betuigen.Beeld AFP

Een gewonde die na de aanslag dinsdag door Chérif Chekatt op de kerstmarkt in Straatsburg hersendood was, is zondag overleden, zo meldt de prefectuur van Bas-Rhin. De balans van de dodelijke aanslag bedraagt nu vijf doden en elf gewonden.

“Mijn broer Barto Pedro Orent-Niedzielski heeft ons verlaten. Hij dankt jullie voor jullie liefde en de kracht die jullie hem hebben gegeven”, schrijft zijn broer op Facebook. Barto Pedro was 36 jaar en hij was afkomstig uit het Poolse Katowice.

De jongeman was aanwezig in het café “Les Savons d’Hélène” samen met zijn Italiaanse vriend Antonio Megalizzi, 28 , die vrijdag omkwam en andere vrienden. Volgens zijn nabestaanden heeft de jongeman zich samen met zijn vriend zo opgesteld, dat de weg voor de aanvaller Chérif Chekatt geblokkeerd werd zodat die niet het café kon binnendringen.

Zijn bijnaam was “Bartek” en “hij droomde ervan een talencafé te openen in Straatsburg, omdat hij zoveel van vreemde talen hield”, aldus een vriend aan AFP zondag. Hij werkte ook mee aan het Europese festival van animatie en strips in Straatsburg.