Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Franse premier erkent dat regering onvoldoende naar volk heeft geluisterd

De Franse premier Edouard Philippe heeft vandaag in een interview met de Franse krant Les Echos nog eens de maatregelen van zijn regering verduidelijkt om het protest van de "gele hesjes" te counteren. De maatregelen zullen ongeveer 10 miljard euro kosten en het begrotingstekort van Frankrijk op 3,2 procent van het bbp brengen, klonk het. Frankrijk voldoet hiermee niet aan de begrotingsnorm binnen de EU, die bepaalt dat het tekort onder de 3 procent moet liggen.

14 reacties

  • Anne Callebaut

    5 jaar geleden
    Te laat manneken veel te laat,jullie zijn in vrije val. Macronsken zijn populariteit is nihil.
  • francis hofmans

    5 jaar geleden
    Zij kunnen niet ontkennen dat zij niet maanden op voorhand werden gewaarschuwd voor de gevolgen bij het nemen van ondemokratische beslissingen.Nog een kemel van belang: om de reactie van de gele hesjes onmiddellijk inde schoenen van het Front National van Marine Le Pen te schuiven wijl het ongenoegen de hele hexagoon betrof!
  • johan fransaert

    5 jaar geleden
    de echte woede ligt in het feit dat het verschil wat een arbeider/bediende moet afdragen aan de staat en wat de toplaag zeg maar de kaders,ceo`s,multinationals enz moeten afdragen dat begint zo stilaan hallucinante proporties te krijgen, ik heb er niets op tegen om veel belastingen te betalen op voorwaarde dat dat geld daadwerkelijk naar belgen gaat en nu is dat minder en minder het geval.
  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    De Fransen moeten nu (op enkele uitzonderingen na) DIGITAAL hun belastingen aangeven. Maar vele regio's in Frankrijk hebben niet eens 'bereik' ! Er zijn ondernemingen die slecht bereik hebben maar ze moeten wel de volle pot betalen en DIGITAAL! Ik begrijp het protest.
  • Nico Herbots

    5 jaar geleden
    natuurlijk luisteren ze niet naar het volk. Niet luisteren en eenzijdig maatregelen invoeren die telkens dezelfde groep dieper duwt, brengt veel meer op en zo houd je de elite - de belangrijkste onderdanen zeg maar - te vriend. Dat is een bewuste strategie. Natuurlijk, wanneer er op den duur protest komt en het begint wat grotere proporties aan te nemen dan je vooraf al smalend had gedacht, dan moet je even doen alsof je wel gaat luisteren.