Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Studie: “Rusland gebruikte alle grote sociale media om Trump te helpen winnen”

Uit een nieuw rapport over de Russische beïnvloeding van de Amerikaanse verkiezingen van 2016, blijkt dat het land elk groot sociaal netwerk heeft gebruikt om teksten, foto’s en video’s te verspreiden die de kiezers moesten overtuigen om te stemmen voor Donald Trump. Na zijn verkiezing werden de profielen op sociale media gebruikt om op te roepen tot steun voor de nieuwe president. De krant Washington Post kon het rapport inkijken.

12 reacties

  • Jacky Vanderplas

    5 jaar geleden
    Houdt dit nu nooit op die verliezers ,al meer daneen jaar dat hun hoogmoed maar niet ophoudt hun hersenen te tergen. De amerikanen hebben ervoor gekozen hun uitbuiters te stoppen en amerika weer leefbaar te maken en amerikaanse droom terug mogelijk te maken.
  • Daan Roos

    5 jaar geleden
    Mueller is al een hele tijd gestopt met het onderzoek naar russische inmenging. Het onderzoek gaat nu om misbruik van verkiezingsgelden.
  • luc baken

    5 jaar geleden
    de media gaat nu mee uitzoeken wie er gemanipuleerd heeft ??? is dat nu om te lachen ?
  • Jens Peeters

    5 jaar geleden
    Waar is de studie en so what? Ze proberen mensen te overtuigen dat putin amerikanen zou gebrainwashed hebben of zoiets.
  • Myrtle Marien

    5 jaar geleden
    Mocht dit waar zijn, maar ik persoonlijk geloof er niets van, dan is dit weer de zoveelste slechte kant van de internet massa-media. Anderzijds spelen deze media wel degelijk een rol spelen in het verstevigen en uitbreiden van de democratische stem van de kleine mens. Mocht gans dat Rusland broodje-aap verhaal enige grond hebben dan zouden er toch al echte onweerlegbare bewijzen op tafel liggen en mensen zijn aangeklaagd !