Een vrouw stelt gelaatsherkenning in op haar iPhone X.
Volledig scherm
Een vrouw stelt gelaatsherkenning in op haar iPhone X. © REUTERS

Hackers kunnen telefoon met gelaatsherkenning ontgrendelen met 3D-print van je gezicht

Hoewel gezichtsherkenning de privacy van smartphone-eigenaars moet beschermen, blijkt nu dat sommige toestellen een 3D-geprinte versie van het gezicht van de eigenaar herkennen en bijgevolg de telefoon ontgrendelen.

8 reacties

  • Geert Vaelen

    5 jaar geleden
    Alsof iemand ineens 50 foto's van je gezicht langs alle kanten gat maken, dan je gsm pikken om daarna een giposen gezicht te laten maken om de gsm te ontgrendelen. Gewoon zorgen dat ze je gsm niet kunnen pikken door die in je zakken te steken en niet overal te laten rondslingeren, da's veel veiliger dan deze nutteloze technische vergrendelingen.
  • Pascha Van Rossem

    5 jaar geleden
    Ik begrijp zelfs niet dat men hier zo verbaasd over doet. Als je iets of wat van techniek afweet dan moet je beseffen dat deze beveiliging zo lek als een zeef is ...
  • Melanie Degucht

    5 jaar geleden
    Zitten jullie allemaal met zoveel geheimen op jullie smartphone?
  • KRISTOF ZUTTERMAN

    5 jaar geleden
    Is geen eerlijke vergelijking 2D vs 3D!!!.Een 3D facescanner projecteert puntjes op je gezicht,zoals idd een Iphone X.Maar zet een Vivo Nex ertegen die trouwens 10keer meer accurater nog is als een Iphone X of een Mi 8 explorer die slechts € 400 kost,dan wordt het een ander verhaal!
  • johanneke li

    5 jaar geleden
    dat wist volgens mij het kleinste kind! daarvoor moet je zelfs geen kennis hebben van het hacken! zowel vingerafdruk als gelaatsherkenning zijn gemakkelijk te omzeilen!