Noord-Koreaanse soldaten bij de standbeelden van voormalig dictator Kim Il Sung en huidig staatshoofd Kim Jong Il in Pyongyang.
Volledig scherm
Noord-Koreaanse soldaten bij de standbeelden van voormalig dictator Kim Il Sung en huidig staatshoofd Kim Jong Il in Pyongyang. © AP

"Nieuwe Amerikaanse sancties bedreigen ontwapeningsproces", waarschuwt Noord-Korea

"De jongste Amerikaanse sancties dreigen het pad van nucleaire ontwapening op het Koreaanse schiereiland voorgoed te blokkeren". Dat zegt het communistische regime zondagavond, nadat de dialoog tussen de VS en Noord-Korea opnieuw helemaal geblokkeerd lijkt. Afgelopen zomer hadden de presidenten Trump en Kim Jong Un nog een historische ontmoeting in Singapore, maar sindsdien blijft het stil.

3 reacties

  • Marie Vanakker

    5 jaar geleden
    Het moeten zware tijden zijn voor de echte Trump supporters . Steeds maar weer zijn zijn "grote prestaties" een storm in een glas water . Ach ze komen er wel doorheen als ze maar genoeg feiten verdraaien en wat goedgelovig zijn .
  • Jef Heffens

    5 jaar geleden
    Wat een naïviteit, Noord-Korea is helemaal niet van plan zijn wapenarsenaal af te bouwen. De enige wijze waarop dat kan gebeuren is met externe druk van een groot-macht als VS.
  • Hugo COOLSAET

    5 jaar geleden
    Dus de "grootse prestaties" van Trump om de nucleaire dreiging in de wereld te verminderen blijken toch weer gebakken lucht te zijn.