Voormalig vicepremier Jan Jambon (N-VA) en huidig vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken en Defensie Didier Reynders (MR).
Volledig scherm
Voormalig vicepremier Jan Jambon (N-VA) en huidig vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken en Defensie Didier Reynders (MR). © Belga

Jambon (N-VA) had “constructief gesprek” met Michel, maar Reynders drukt hoop op vertrouwensstemming de kop in

Voormalig vicepremier voor N-VA en ex-minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon blijft erbij dat de minderheidsregering van MR, CD&V en Open Vld “alle gemaakte afspraken” uit het verleden moet nakomen als ze nog op enige steun van N-VA wil rekenen. Sp.a kondigt ondertussen aan een motie van wantrouwen tegen de regering in te dienen als Michel niet zelf het vertrouwen vraagt. Maar minister van Buitenlandse Zaken en Defensie Didier Reynders (MR) laat aan duidelijkheid alvast niets te wensen over: zo’n vertrouwensstemming komt er niet.

64 reacties

  • Lydie Teblick

    5 jaar geleden
    Renders hou die schow voor Wallonië ! Go
  • Jean Pollet

    5 jaar geleden
    probleem de achterkamer politiek ? politiek zou moeten zij geven en nemen. Geven nu toe dat er meer op tafel gelegen heeft . onderhandel met camera . de partij die weigert er uit
  • Jozef Nagels

    5 jaar geleden
    Franstalige en traditionele partijen denken als vanouds dat ze het alleen voor het zeggen mogen hebben in België, zelfs al vertegenwoordigen ze een significante minderheid. De grote verliezer is de democratie.
  • Gilbert Vermeersch

    5 jaar geleden
    NVA staat als eerste Vlaamse partij op haar strepen. Michel heeft zichzelf, met steun van 2regeringspartijen en de oppositie tot Marrakesh coalitie partij gepromoveerd en deze coalitie laat Michel nu stikken.
  • Chris Devlaeminck

    5 jaar geleden
    De oplossing is toch simpel? De MR, CD&V en Open Vld moeten “alle gemaakte afspraken” uit het verleden nakomen en dan krijgen ze de steun van N-VA. Dit tot de nieuwe verkiezingen in mei 2019. Maar dat willen ze niet. Ze gedragen zich als een "nieuwe" regering en dat zijn ze niet. Ook de oppositiepartijen ruiken bloed en willen een andere richting uit. Dit kan niet. Daarvoor moeten ze wachten tot mei 2019. Als ze deel uitmaken van de regering.