Met de campagne “Gebruik je verstand of verlies een hand! ” roept vzw Oscare op om het afsteken van vuurpijlen aan professionals over te laten.
Volledig scherm
Met de campagne “Gebruik je verstand of verlies een hand! ” roept vzw Oscare op om het afsteken van vuurpijlen aan professionals over te laten. © ANP / Oscare

Laat vuurwerk over aan professionals: “Gebruik je verstand of verlies een hand”

In de aanloop naar de eindejaarsperiode waarschuwt Oscare, het nazorg- en onderzoekscentrum voor patiënten met brandwonden en littekens, voor het gebruik van vuurwerk. Met de campagne "Gebruik je verstand of verlies een hand! " roept de vzw op om het afsteken van vuurpijlen aan professionals over te laten.

7 reacties

  • Michel de Jong

    5 jaar geleden
    Ach als we alles gaan verbieden wat slecht en gevaarlijk is dan blijft er weinig gezelligs/leuks over. Verstandig gebruik lijkt me het meest belangrijke en houdt een beetje rekening met je omgeving.
  • Peter Bosmans

    5 jaar geleden
    Alles is gevaarlijk als je het niet goed doet en de meeste dingen die we doen zijn schadelijk voor anderen. Gebruik dus vooral je gezond verstand, verwittig je buren en neem voorzorgsmaatregelen. Anderzijds kan je natuurlijk alles verbieden wat echt dier- en mensonvriendelijk is, te beginnen met autorijden, vliegtuigreizen, pleziervaartjes, ...
  • Rene Dannau

    5 jaar geleden
    ik heb 6 katten en er geeft geen enkele kat een reactie op vuurwerk of onweders soms zitten ze voor het raam en kijken gewoon mee het zijn de eigenaars hun schuld dat hun dieren met angst reageren door hun anders te gedragen.
  • krindl

    5 jaar geleden
    verbied het gewoon !! of immense boetes !! laat in 2 of 3 steden knallen en dan nog) ....dient tot niets, gevaarlijk, diere- en mensonvriendelijk (voor velen met hartproblemen) en veel geld dat elders kan worden uitbesteed aan goede doelen !! Stop die miljoenencommerce !!!
  • Wendy Vandereyken

    5 jaar geleden
    Ik ken er bij ons op straat die bij nieuwjaar voor minstens 500 euro vuurwerk de lucht inschieten. Zij zijn dan de eerste om te klagen als een brood duurder wordt.
  1. N-VA wil 19 Brusselse gemeenten omvormen tot één stadsgewest, met één politiekorps: “Zes zones, wie doet nu zoiets?”
    52

    N-VA wil 19 Brusselse gemeenten omvormen tot één stadsge­west, met één politie­korps: “Zes zones, wie doet nu zoiets?”

    Als het van N-VA afhangt, moeten de negentien Brusselse gemeenten worden samengevoegd en omgevormd tot één stadsgewest. Dat staat in het programma waarmee N-VA in Brussel naar de verkiezingen trekt. De Vlaams-nationalisten hebben vandaag drie zetels in het Brussels parlement. Hun ambitie is om na 9 juni “incontournable” te worden voor de vorming van een Brusselse regering, verklaarde partijvoorzitter Bart De Wever, die om de voorstelling van het programma kracht bij te zetten naar de persconferentie was afgezakt.
  2. Vlaamse regering herstelt toegang oldtimers in lage-emissiezones

    Vlaamse regering herstelt toegang oldtimers in la­ge-emissiezo­nes

    De Vlaamse regering herstelt de toegang van oldtimers in lage-emissiezones (LEZ). Nadat de Raad van State de oorspronkelijke uitzonderingsregeling voor oldtimers had vernietigd, zou de toegang voor oldtimers binnenkort terugvallen op een regeling waarmee ze slechts 12 keer per jaar met een betalende dagpas binnen de LEZ in Gent of Antwerpen zouden mogen rijden. Op voorstel van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) heeft de Vlaamse regering nu een besluit goedgekeurd waarin de Brusselse regeling wordt overgenomen en waarbij de lokale besturen individuele vrijstellingen kunnen verlenen.