Onze ultieme feestgids deel 1: Sergio Hermans beste gourmettips
Kerstmis nadert met rasse schreden. Om ervoor te zorgen dat de feestdagen een succes worden, geven wij jullie deze week elke dag dé ultieme tips van onze kerstexperts. Vandaag: topchef Sergio Herman met zijn beste gourmettips.
“Keep it simple. Vroeger sloofde ik me altijd uit, maar achteraf is dat gewoon knettergek. Maak iets wat je al beheerst, of stel jezelf een haalbaar doel. Begin er op tijd aan en zorg dat je de avond zelf niet te veel werk hebt. Je wil meegenieten. Gourmet is daar de ideale keuze voor.”
“Ga voor topkwaliteit. Alles begint met het product. Ik koop altijd goede kip en een mooi stukje vlees, zoals holstein, simmental, rubia gallega, of zelfs wagyu als je het kan uitgeven. Je kan zelfs aan je slager vragen om het te versnijden. Of koop een mooie selectie vis, of schaal- en schelpdieren. Ik betaal graag wat meer voor verse en mooie producten.”
“Experimenteer met je bijgerechten en sauzen. Niets mis met een pot mayonaise op tafel, maar maak met vissaus eens een Thaise variant. Ga ook voor warme sauzen. Een goede pepersaus of bearnaise zijn écht schitterend.”
“Een paar kruiden kunnen een gerecht naar een hoger niveau tillen, dat toon ik in mijn boek ‘Sergio’s smaakmakers’. Met parmezaan kan je veel meer doen dan over pasta strooien. Je moet alleen durven.”
“Respecteer de seizoenen. Tomaten moet je nu niet op tafel zetten. Met kerst doe ik altijd iets met witlof. Of ga voor kropsla, spitskool, venkel of boerenkool. Je hebt in de winter ook heel mooie paddenstoelen.”
“Geef je kerstmaal een exclusief tintje. Het moet niet snobistisch zijn, maar wel feestelijk, zoals met een beetje truffel.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Queen Elizabeth lanceert bakwedstrijd voor haar verjaardagsdessert. Dit zijn 3 geliefde recepten van de zoetekauw
-
HLN Shop
Ga voor schoonheid én degelijkheid: in vijf stappen naar jouw ideale e-bike
Wie het aangename aan het nuttige wil koppelen bij het kiezen van een tweewieler, gaat voor een elektrisch exemplaar en raakt zo in één beweging ook razendsnel op zijn bestemming. Maar let op: de markt van de e-bikes evolueert continu en je zwemt in de keuzemogelijkheden. Waar moet je zoal op letten? HLN Shop haalt vijf aandachtspunten aan. -
Lidl
Wrap it up! Lekker makkelijk: fajita's met gewokte savooi en rundsreepjes
De fajita hebben we als lekkernij in een jasje te danken aan de Tex-Mex, ofwel de Texaans-Mexicaanse keuken. Je kan de wraps naar hartenlust beleggen met ingrediënten naar keuze, maar voor deze versie gebruiken we verfijnde entrecôte, in dunne reepjes gesneden, en krokant gewokte savooikool. -
-
PREMIUM
“Als ik wat extra maak, weet ik zeker dat ze geen fastfood eet”: drie mama's blijven met liefde koken voor hun volwassen kinderen
-
Katerproof: pasta op een stokje, cloud bread en 4 andere TikTokrecepten die je in een wip op tafel zet
De ene na de andere voedseltrend ging het voorbije jaar viraal dankzij videoplatform TikTok. Koken is er zelfs zo’n hit, dat de makers van de app in maart 2022 ‘TikTok Kitchen’ lanceren: een delivery service die de hotste Tiktok-foodtrends aan huis bezorgt. Helaas enkel in Amerika, dus hier zal je je virale hap nog zelf in elkaar moeten boksen. Wij lijsten 6 recepten op. -
Van gevlochten brood tot macaroni met een twist: 3 gerechten met (véél) kaas in de hoofdrol
Niks heerlijker dan kaas. Dat vindt ook onze foodstyliste Sonja Peeters. Ze creëert drie originele gerechten met het godeningrediënt in de hoofdrol, van macaroni met een twist tot gevlochten brood. Om instant blij van te worden. -
Smaak van boerenkool doet ongeboren baby’s grimassen trekken
-
Jobat
Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloosheidsuitkering kan je dan rekenen?
-
Jobat
Hoeveel werknemers krijgen maaltijdcheques? En wie mag op een dertiende maand of smartphone van het werk rekenen?
De werkende Belg kan op steeds meer extraatjes rekenen: de voorbije vijf jaar is het gemiddeld aantal extralegale voordelen met 10 procent toegenomen. Om welke voordelen gaat het precies (en welke zijn aan een terugval bezig)? Welke rol spelen je functie, statuut, opleiding en de sector waarin je werkt? En wat met de verschillen tussen man en vrouw? Jobat.be zocht het uit. -
Beter dan een bord of een bowl? ‘Blates’ veroveren onze keukentafels
Trends komen en gaan, maar ‘blates’ zouden weleens blijvers kunnen zijn. De iets diepere borden presenteren gerechten mooier en maken het stukken moeilijker om te smossen. Gloednieuw is het hybride item niet, maar het lijkt wel goed op weg om een vaste waarde in onze keukens te worden. -
Feest in een glas! Speciaal voor NINA creëert barman Philip 3 verfijnde (en simpele!) cocktails om het eindejaar te vieren
3 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageerBernd Vaes
André Van der Poorten
Jan Peau