Legervoertuigen van de Verenigde Staten steunen de Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF) in Hajin tijdens het gevecht om het laatste stukje IS-kalifaat.
Volledig scherm
Legervoertuigen van de Verenigde Staten steunen de Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF) in Hajin tijdens het gevecht om het laatste stukje IS-kalifaat. © AFP

Koerden veroveren laatste stad in voormalig IS-kalifaat

Met de verovering van Hajin in Syrië verliest Islamitische Staat zijn laatste stedelijke bolwerk. Daarmee is na drie jaar felle strijd, in het bijzonder van Koerdische strijders, het kalifaat van de kaart geveegd.

11 reacties

  • Pieter Martens

    5 jaar geleden
    Oorlog is business.
  • Gilbert Haelewyn

    5 jaar geleden
    Er wordt niet verteld, dat Koerden ook de christenen aanvallen. Christenen worden verjaagd uit Koerdisch gebied. Dit met hulp uit de VS en het Westen.
  • Fons Dewaele

    5 jaar geleden
    en zeggen dat de machtswellustellig van de Turken, nu op zijn beurt, deze Koerden will aanvallen en vernietigen. Wel, ik hoop dat hij met zijn legertje mooi in het zand zal bijten. Mijn respect voor deze dappere Koerden.
  • Dirk Bytebier

    5 jaar geleden
    We horen niks anders maar het blijft duren ! En als we het mogen geloven zijn we de koerden dankbaar .
  • Philippe Vanbelleghem

    5 jaar geleden
    En de Turken willen dan de Koerden aanvallen in Syrië . Nog een geluk dat de VS een bondgenoot is van de Koerden . Respect !