Vluchtelingen proberen zich te registreren in het Klein Kasteeltje.
Volledig scherm
Vluchtelingen proberen zich te registreren in het Klein Kasteeltje. © Joel Hoylaerts / Photonews

Fedasil: “Er is ruimte voor honderden extra asielzoekers, maar beslissing ligt bij regering”

Opvang asielzoekersMinister van Asiel en Migratie Maggie De Block (Open Vld) zoekt snel een paar honderd extra plaatsen voor asielzoekers en heeft al aan Fedasil gevraagd wat mogelijk is. Dat schrijft ‘De Standaard’. Fedasil laat weten dat er zeker ruimte is om extra plaatsen te creëren, maar dat het aan de regering is om knopen door te hakken.

30 reacties

  • Germain De Block

    5 jaar geleden
    Waarom geen 10 met de kerstdagen bij elke politieker onderbrengen die voor maraces gestemd heeft.calvo staat toch met zijn deur wijd open.
  • censor

    5 jaar geleden
    Waarom zet men die mensen niet in een ongebruikte verwarmde sporthal, mét veldbedden ?Van daaruit heb je toch een beter overzicht en controle.
  • gina duribreux

    5 jaar geleden
    de koek wordt niet groter maar moet nog veel meer verdeel worden ik heb 40jaar gewerkt bijgedragen en door ziekte heb ik nu 1014euro per maand dat is leven in armoede en de koek moet alleen maar nog meer verdeel worden met mensen die nooit hebben bijgedragen is dit eerlijk graag antwoord Calvo
  • Erik Dhaene

    5 jaar geleden
    Bij Merkel, Macron, de paus en bij al dergelijke positief radicalen is er veel plaats. Ze zeggen allemaal " wir schaffen das ", maar ze blijven er zo ver mogelijk van weg.
  • Annie Vandeputte

    5 jaar geleden
    Eens hier binnen krijg je ze nooit meer buiten.. legaal of illegaal.. nemen hun plaats in.. hopelijk rap andere regering