Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Nationale Bank verlaagt groeiprognoses voor Belgische economie, maar verwacht stijgende koopkracht

De Nationale Bank heeft haar verwachting voor de economische groei in België lichtjes naar beneden bijgesteld. In de komende jaren zal de groei geleidelijk aan afnemen. Gemiddeld zou de koopkracht van de Belg er wel duidelijk op vooruitgaan.

9 reacties

  • Lisette Theunis

    5 jaar geleden
    Hopelijk mag de nationale bank volgend jaar met de juiste cijfers het komen uitleggen met hoeveel onze koopkracht er is op vooruitgegaan, zonder extra putten te moeten maken.
  • james vroman

    5 jaar geleden
    verwacht meer stijgende spaarkracht ...
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    De werklozen gaan inleveren. De zieken en gepensioneerden gaan er stelselmatig op achteruit tegenover de lonen die boven de index loonopslagen krijgen. Maar voor die loonopslag is er volgens de werkgevers da wel weer maar heel weinig speelruimte. Maar prijsstijgingen tot 15% of meer van bepaalde producten of diensten zijn geen uitzondering meer. Waar ziet de NB die stijgende koopkracht. Bij de aandeelhouders en de ondernemers?
  • Donald Borremans

    5 jaar geleden
    een goeie verstaander kan maar één ding besluiten: 't wordt er niet beter op ...
  • rik lagrou

    5 jaar geleden
    Er zijn 10000 Eu burgers die hier werken met niks in orde Hoe kan je dan beweren werkgevers gaan meer werk geven aan wie Scholen mogen hun leerlingen niet meer een stielleren ze moeten talen kennen???