VISTA! met Gilles De Bilde: “Kan een nieuwe trainer, zelfs een grote naam, iets doen op Anderlecht?”

VISTA!In onze voetbalwebcast VISTA!, in samenwerking met Proximus Sports, was Gilles De Bilde de centrale gast. Met de ex-voetballer en huidig analist van vtm is het hoofdthema RSC Anderlecht, waar vandaag al bekend raakte dat Karim Belhocine en Jonas De Roeck het tijdelijk overnemen van Vanhaezebrouck. Ook in de vtm-studio aanwezig: Wim De Coninck, analist van Proximus Sports en Niels Poissonnier, watcher van Club Brugge voor Het Laatste Nieuws. Moderator was Nicolas De Brabander van Proximus Sports.

10 reacties

  • Herman Valaert

    5 jaar geleden
    Natuurlijk kan een nieuwe trainer iets doen op Anderlecht ...Hij ondertekend een contract van paar jaar...met een ontslag premie van € 2000.000-en zijn broodje is gebakken voor een 10 tal jaren , bij zijn ontslag na een maand of 10. Ik ben ook kandidaat hoor zelfs op mijn 74ste
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    de trainer is altijd het slachtoffer alhoewel de onbekwamen die schuld hebben aan de resultaten bij bestuur en spelers zitten, maar nooit moeten opstappen. Deze gasten zijn immuun juist zoals in de politiek waar verantwoordelijken ook hun broek blijven verslijten zonder enige prestatie te leveren.
  • Charlie Sieber

    5 jaar geleden
    Geen enkele trainer, zelfs met grote naam, kan van dit team iets maken.
  • jean pierre Tibermont

    5 jaar geleden
    Deze spelersgroep van RSCA is veel te plat het is gewoon de zwakste groep sinds 30 jaar !
  • Piet Corneel

    5 jaar geleden
    We zullen zien wat de reactie van de spelers zal zijn tegen Moeskroen en WB !!! En dan zullen we zien of de C4 terecht was.
  1. De Bilde: “Dit heb ik nooit gezien bij Anderlecht. Iedere wedstrijd verbaas ik mij over het gebrek aan voetballend vermogen”
    VISTA!

    De Bilde: “Dit heb ik nooit gezien bij Anderlecht. Iedere wedstrijd verbaas ik mij over het gebrek aan voetbal­lend vermogen”

    Anderlecht begon na een reeks van 13 op 15 vol goede moed aan de play-offs, maar in de Genkse Luminus Arena volgde al op speeldag één een ontnuchtering (3-0). “Het luidde dat het bij Anderlecht veel beter ging na de winterstop. Maar je moet eens kijken tegen wie ze allemaal speelden, hé”, aldus VTM-analist Gilles De Bilde in VISTA!. “Dat is geen referentie geweest. Je moet rekenen op Verschaeren, een jongen van 17 jaar - op zijn creativiteit en op zijn impulsen. En je moet rekenen op de onvoorspelbaarheid van Bolasie. Dat zijn de enige twee. Daarachter zit het grote niets op dit moment. Dit heb ik nooit gezien. Iedere wedstrijd verbaas ik mij over het gebrek aan voetballend vermogen.”
  2. Degryse: “Na gisteren vrees ik dat Genk Pozuelo niet zal kunnen houden”
    VISTA!

    Degryse: “Na gisteren vrees ik dat Genk Pozuelo niet zal kunnen houden”

    “Donderdag heeft Pozuelo zijn goede wil getoond met zijn invalbeurt. De supporters tonen begrip. Maar dat Pozuelo dan gisteren zegt dat hij niet kan spelen, is een stap te ver. Dat begint nu de fans te verdelen”, aldus Marc Degryse in VISTA!-studio. “En ik denk dat Genk het op zijn heupen krijgt, maar dat ze zich nog niet kunnen uitdrukken, omdat ze toch nog hopen om hem zo lang mogelijk aan boord te houden. Eenmaal hij weg is, gaan ze loos. Dan zullen ze zeggen: ‘Hij heeft ons gechanteerd. Hij heeft ons met de rug tegen de muur gezet.’ Nu moeten ze hun mond houden, omdat ze toch nog proberen hem aan boord te houden. Maar dat gaat niet lukken, vrees ik nu, na gisteren.”
  1. De Bilde: “Als Antwerp op achterstand komt, is er geen alternatief”
    VISTA!

    De Bilde: “Als Antwerp op achter­stand komt, is er geen alterna­tief”

    Antwerp begon aan play-off 1 met een nederlaag tegen Standard. In VISTA!, onze voetbalwebcast in samenwerking met Proximus Sports, werd besproken wat de ‘Great Old’ nog kan betekenen in het slot van de competitie om de titel. “Op het veld van Club Brugge heeft Antwerp geen poot aan de grond gehad. Ze hebben vanaf de eerste minuut achter de feiten aangehold”, stelde onze Club Brugge-watcher Niels Poissonnier. “De vraag bij Antwerp is altijd: wat als ze op achterstand komen?”, ging Proximus-analist Wesley Sonck voort. “Het is toch duidelijk dat ze altijd op hun power teren.” Volgens analist Gilles De Bilde is dat ook het probleem bij de ploeg van Bölöni. “Als Antwerp op achterstand komt, is er geen alternatief.”
  2. Degryse: “Racing Genk was op Jan Breydel de weg kwijt vanaf minuut één”
    VISTA!

    Degryse: “Racing Genk was op Jan Breydel de weg kwijt vanaf minuut één”

    In VISTA! werd er vandaag uiteraard duchtig gedebatteerd over de nederlaag van leider Genk op Jan Breydel (3-1). Waar het voor de Limburgers fout liep? “Vanaf de start al, bij de veldbezetting”, aldus onze centrale gast Karel Geraerts. “Clement maakte een aparte keuze. Achteraf is het natuurlijk makkelijk praten, maar het leek me niet de juiste keuze.” Ook Marc Degryse deelt die mening. “Het is nog een keer het bewijs -zeker als je een goede ploeg hebt- dat je van eigen kwaliteiten kan uitgaan.”