Photo News / Raphaël Demaret
Volledig scherm
© Photo News / Raphaël Demaret

Energiefactuur volgend jaar lichter door dalende distributienettarieven

De distributienettarieven voor elektriciteit en aardgas dalen volgend jaar gemiddeld met respectievelijk 46 en 25 euro voor de gezinnen. Dat meldt de Vlaamse energieregulator VREG.

53 reacties

  • Paul Verbeeck

    5 jaar geleden
    Eerst zien , dan geloven en zien hoe hard gelogen. Dit is niks in vergelijking met de stijging van alle prijzen die we moeten slikken hebben en dan verbazen ze zich erover dat de mensen de toekomst allesbehalve positief inzien . Met dank aan al onze regeringen die ons afzetten en hun goesting doen , zonder naar hun burgers te luisteren .
  • Gert De Vries

    5 jaar geleden
    En sinds juli en nog tot einde 2019 krijgen we ook al terug van de jarenlang teveel betaalde federale energiebijdrage-taks. Voor 2019 als gemiddeld gezin een korting van zes euro. Het kan niet op...
  • piet devlieger

    5 jaar geleden
    WOW ! Tussen de 2 en de 3,8 euro per maand minder. Dàt zullen we allemaal serieus ondervinden in onze portemonnee. Dat wordt feesten.
  • Vital Verstraten

    5 jaar geleden
    De laatste stuiptrekkingen van deze semi monopolist. Aangezien ze geen capaciteit gaan bijzetten en het laagspanningsnet niet voorzien is op elektrische auto's en de prijzen van batterijopslag ieder jaar met 20 procent zakken, is de enig conclusie : wek zelf je stroom op via PV en sla deze in een thuisbatterij op. Dit zal in de toekomst de goedkoopste oplossing zijn, ook al zou men de stroom GRATIS krijgen aangezien het transport 2/3 van de prijs uitmaakt.
  • Frans Van Hoyweghen

    5 jaar geleden
    Ik kan niet begrijpen dat het onderhoud van de netten zoveel moet kosten, ik ben hier in 1985 komen wonen en tot hiertoe nog nooit hebben ze de straat opengebroken voor maar iets te vernieuwen zelfs de meters. en al die tijd maar betalen.