Hét sausje waar je deze feesten mee scoort? Avocadosaus bij zalmrolletjes 2.0
Aangeboden door LidlEen lekker sausje kan een feestmaal maken of kraken. Serveer deze gezonde creatie van avocado en basilicum bij je fingerfood, grillgerechten of zelfs in een pasta voor een smeuïge en smaakvolle finishing touch. Héérlijk bij deze gepimpte zalmrolletjes, bijvoorbeeld!
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
400 g gerookte zalm
250 g roomkaas
2 el bieslook, fijngehakt
klein handvol basilicum
2 el mayonaise
1 avocado
1/2 tl cayennepeper
30 g gemengde noten, fijngehakt
1/2 citroen, zeste + sap
peper en zout
scheutje water
Zo maak je het:
1. Hak de bieslook en de noten fijn. Meng 1 el bieslook onder de roomkaas en kruid met peper en zout.
2. Leg de zalmfilets in twee rijen dakpansgewijs op elkaar. Besmeer de oppervlakte met de roomkaas en rol de twee rijen op. Wikkel in plastic folie en leg 30 minuten in de vriezer.
3. Doe het vruchtvlees van de avocado samen met de mayonaise, basilicum, het citroensap en –rasp, een scheutje water, cayennepeper en zout in een blender en mix glad. Schep de saus in een spuitzak en leg in de koelkast.
4. Haal de zalmrollen uit de vriezer, verwijder het folie en snijd in plakken van 1,5 cm. Steek in elk rondje een stokje. Maak met de avocadosaus een mooie streep over de borden en leg in het midden telkens een zalmlolly. Werk de borden af met toefjes avocadosaus, de gehakte noten, bieslook en basilicumblaadjes. Geef er de resterende avocadosaus bij.
Nog zalm over? Maak er dan deze heerlijke zalmsoep mee!
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT elke vrijdag in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Lidl
Back-to-schoolblues? Verwen je kroost met een lekkere aardappelpizza
-
Mijnenergie
Benzine, diesel of elektrisch: wat is de goedkoopste brandstof?
Exact een week geleden steeg de maximumprijs voor benzine 95 tot 1,784 euro per liter. Dat is meteen het hoogste niveau in vijf maanden tijd, en ondanks een lichte daling blijft de dieselprijs eveneens hoog. Daartegenover staan de sterk gedaalde stroomprijzen. Mijnenergie.be ging na wat dat betekent voor het prijsverschil tussen rijden op fossiele brandstof en rijden op elektriciteit. -
Lidl
Mag het wat meer zijn? Aan deze gegrilde oesters kan niemand weerstaan
Klassiekers zijn er om gekoesterd te worden, en daar is de oester er één van. Met dit feestelijke hapje geef je je apero net wat meer cachet. Geen parels, wel een heerlijke combinatie van de zilte smaak van oesters met een laagje van paprika, peterselie en, jawel, wodka. Slurp! -
-
HLN Shop
SOS onkruid: hoe pak je het snel en eenvoudig aan? Met deze vijf toestellen is je tuin klaar voor de lente
-
Livios
Gebruik azijn nooit op beton of natuurstenen die kalk bevatten: zo ga je wél voor een brandschoon en schadevrij terras
Kan je terras nog een opknapbeurt gebruiken vooraleer je er lekker kan vertoeven? Dan is het reinigen geen overbodige luxe. Met deze onderhoudstips van bouwsite Livios ben jij helemaal klaar voor de heerlijke lentezon. -
Lidl
Gezonde balans tijdens de feestdagen: zalm uit de oven met pompelmoessalsa
Tussen alle kroketjes, stoofpotjes, glazen cava en smeuïge desserts door, smaakt een lichte, gezonde maaltijd des te meer. Met dit recept heb je bovendien weinig werk: kruid en rooster de zalm, en maak er een frisse pompelmoessalsa bij, boordevol vitamine C. -
Lidl
Hartverwarmende winterkost: varkenshaasje met pasta en mosterdsausje
-
Lidl
De ultieme Italiaanse klassieker: ossobuco
-
Lidl
Zin in een klassieker, maar dan anders? Serveer lamskroon met Belgisch abdijbier
Geen enkel stukje vlees draagt zijn naam zo koninklijk als lamskroon. Bij dit verfijnde vlees horen smaakvolle bijgerechten: een aardappelpuree opgewerkt met groene kruiden, en een sausje op basis van Archivist, een goudblond abdijbier dat met zijn kruidige aroma en bittere afdronk het vlees perfect op smaak brengt. -
Lidl
TikTok-hype die ook écht lekker is: pasta met feta en tomaten uit de oven
Tegen pasta met kaas en een tomatensaus zeggen we nu eenmaal nooit nee, dus dat maakt dit recept, dat een hype werd dankzij TikTok, zeker al de moeite om uit te proberen. Wat Grieks in combinatie met Italiaans en wij wanen ons meteen op vakantie. Andiamo! -
Lidl
Als lunch of als diner: deze oosterse quiche met scampi en kokos smaakt altijd
1 reactie
Resterende karakters 500
Log in en reageerMark Hersens