© rr

Atlético-Juventus, Ajax-Real en Liverpool-Bayern meest opvallende affiches van aantrekkelijke 1/8e finales in Champions League

Om 12u werd in Nyon geloot voor de achtste finales van de Champions League. In het kampioenenbal zitten geen Belgische team maar de loting leverde enkele interessante affiches op.

vml

LEES OOK. Volg LIVE de loting van de Europa League (13u) met Club Brugge en Racing Genk

Atlético Madrid tegen Juventus is de meest in het oog springende affiche in de achtste finales van de Champions League, waarvoor de loting maandag in het Zwitserse Nyon gehouden werd. Juventus bereikte in 2017 nog de finale van de Champions League, maar verloor toen kansloos van Real Madrid, dat intussen drievoudig titelverdediger is. Een jaar eerder bezorgde Atlético de stadsgenoot in Milaan heel wat meer problemen. Na negentig minuten stond er 1-1 op het scorebord in San Siro, na een doelpunt van Yannick Carrasco. In de strafschoppenreeks trapte wie anders dan Cristiano Ronaldo de beslissende elfmeter voor Real tegen de netten. Dit seizoen komt Atlético als nummer twee uit de groep van Club Brugge in de achtste finales terecht. Door het scoreloos gelijkspel op de slotspeeldag in het Jan Breydelstadion ging de groepswinst finaal nog naar het Borussia Dortmund van Axel Witsel, dat tegenover het Tottenham Hotspur van collega-Rode Duivels Jan Vertonghen, Mousa Dembélé en Toby Alderweireld staat.

Liverpool, dat vorig seizoen na blunders van doelman Loris Karius de eindwinst aan Real moest laten, hoopt dit seizoen op een herkansing op het kampioenenbal. Het team van Simon Mignolet moet dan wel voorbij het in de Bundesliga krasselend Bayern München zien te geraken, in 2013 het laatste niet-Spaanse team dat de Champions League wist te winnen.

Bij Paris Saint-Germain mikken de Qatarese eigenaars al jaren op CL-eindwinst, maar de achtste of kwartfinales blijken vaak het eindstation. Deze keer krijgt Thomas Meunier met PSG het Manchester United van Marouane Fellaini en Romelu Lukaku voorgeschoteld. Stadsgenoot Manchester City neemt het met Kevin De Bruyne en Vincent Kompany op tegen Schalke 04. Voor Jason Denayer en Olympique Lyon kwam er met het FC Barcelona van Thomas Vermaelen een zware klepper uit de bus. Hetzelfde verhaal voor Ajax, dat titelverdediger en recordwinnaar Real Madrid ontmoet. Tot slot staan AS Roma en FC Porto tegenover mekaar.

De heenwedstrijden worden gespeeld op 12, 13, 19 en 20 februari. De returns vinden plaats op 5,6,12 en 13 maart.

Dit zijn de 1/8e finales:

Schalke 04 - Manchester City

Atletico Madrid - Juventus

Manchester United - PSG

Tottenham - Dortmund

Lyon - Barcelona

Roma - Porto

Ajax - Real Madrid

Liverpool - Bayern München

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Champions League