Getty Images/Blend Images
Volledig scherm
© Getty Images/Blend Images

Hoge Gezondheidsraad waarschuwt voor risico's van arseen in babyvoeding

Baby'sDe Hoge Gezondheidsraad (HGR) heeft gewezen op de risico's van arseen in babyvoeding. Vooral rijstproducten bevatten een hoge concentratie aan arseen. Tegelijk stelt de HGR dat er nog veel onzekerheid blijft over het effect van arseen op jonge kinderen, door een gebrek aan onderzoek. De huidige kennis over de effecten van arseen in voeding zijn louter gebaseerd op bevindingen bij volwassenen. Hun risicogrens is niet te vergelijken met die van kinderen.

3 reacties

  • Chris de Velde

    5 jaar geleden
    Ik begrijp niet waarom wij vroegen WEL kookten voor de kinderen en alle nu uit een potje moet komen (grootkeuken met alle gevolgen vandien): bewaringsmiddelen, kleurstoffen....
  • Claudia Rosseel

    5 jaar geleden
    Hoe komt het dan dat er zoveel mensen rondlopen in landen waarin vooral rijst wordt verwerkt in de maaltijd? Zo dodelijk zal die rijst dan toch niet zijn?
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    De hoge gezondheidsraad had ons beter gewaarschuwd voor asbest. Ze wisten al van in de jaren zeventig dat asbest kankerverwekkend was. Iedereen die ziek wordt door asbest zou een gratis alle medische verzorging moeten krijgen. Alle huizen ouder dan dertig jaar bevatten asbest, amarantkoorden gebruikt in haarden en kachels is het meest dodelijk asbest.