BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Michel reageert boos op eisen N-VA en "laat zich niet intimideren door chantage”: “Voorwaarden zijn onaanvaardbaar”

De N-VA heeft afgelopen weekend zijn eisen voorgelegd aan premier Charles Michel (MR) om diens minderheidsregering van MR, CD&V en Open Vld te blijven steunen. De partij formuleerde daarbij vier concrete eisen. Michel reageerde alvast dat hij zich “niet laat intimideren door de chantage van N-VA in verband met de stemming van de begroting”. CD&V en Open Vld willen evenmin weten van bijkomende voorwaarden. “Nadat we een helpende hand aanboden, reageert men brutaal dat men ons niet nodig heeft”, aldus N-VA-fractieleider Peter De Roover bij Terzake. “En we gaan niet zomaar akkoord met een verwaterde versie van gemaakte afspraken." 

340 reacties

  • Marc Camp

    5 jaar geleden
    Ach stop gewoon met de waarheid te verdraaien aub. 1. NVA zweeg 2 jaar en werd dan plots brut wakker. 2. Ze zagen dat er een opinie was die men kon uitspelen, het VN pact. 3. De chantage begon onmiddelijk. 4. BDW wrong zich in bochten om de schuld niet te krijgen. 5. Men maakte een akkoord onmogelijk. 6. NVA pleegde opnieuw chantage. Wiens schuld is het hier?
  • SAM Bedfort

    5 jaar geleden
    Michel denkt dat hij sterk staat na de stemming voor Marrakesh. maar het volk zijn ongenoegen is groot, zeer groot en wordt elke minuut groter. Het graaien, nu de aankondiging dat de Belgen graag meer betalen voor het EU werkloosheidsuitkeringen na een dag werken voor buitenlanders. Politici zijn wereldvreemd.
  • nicole pottier

    5 jaar geleden
    De linkse partijen schrijven dit maar n-va heeft tot nu toe maar dan 28 percent, de mensen zijn zo simpel dat ze daar intrappen , , de linkse zullen wel al een akkoordje met de koning hebben in verband met herverkiezing,
  • Mundone Fernando

    5 jaar geleden
    En toch heeft de NVA weer toegevingen gedaan op de migratiepact aan Michel. Mensen er is maar 1 partij die al 30 jaar de waarheid voorspelde en steeds aan de kant geduwd is.Welke partij moeten wij nog dan geloven.Ik weet het wel.
  • Wilfried Vanden Berg

    5 jaar geleden
    Hij wil nog heel graag dat gratis reisje naar New-York . Samen met Peeters.dit doet ook graag plezier reisjes op ander mans kosten.