Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Verkouden? Deze middeltjes helpen wel (of net niet)

Hoesten, niezen, snuiten: rond deze periode van het jaar krijgt iedereen er weleens mee te maken. De ene zweert bij kippensoep, de ander bij hoestsiroop. Maar welke middeltjes werken echt en welke zijn geld- en tijdverspilling? Wij zochten het voor je uit.

6 reacties

  • Dirk Baekelandt

    5 jaar geleden
    Rhinathiol Antirhinitis. Van zodra ik een 'loopneus' krijg neem ik 1 pilletje. Meestal voldoende om erger te voorkomen!! Voor mij een 'must.' in huis!
  • Ivan Godefroot

    5 jaar geleden
    gewoon warme melk, honing en rhum.... en dan goed uitzweten in bed en de volgende dag een goeie warme douche en het is weg..... :D
  • Emi Hergersberg

    5 jaar geleden
    recept uit het Oostkanton : geroosterd brood bestrijken met laagje boter en honing. Daarover thym en geperste look aanbrengen..... samen met kruidenthee
  • sylvain waerzeggers

    5 jaar geleden
    Rode wijn met daarin kandij suiker en een beetje tijm opwarmen tot bijna kookpunt . Groot glas van opdrinken zo warm mogelijk en u goed induffelen en onmiddellijk u bed in.U hoofd mee onder de lakens en een sjaal rond u hoofd en mond. U gaat de ganse nacht nat in het zweet gaan en dat moet u zolang mogelijk volhouden.Nadien een goeie douche nemen en terug u bed in.Oude remedie toen mensen geen dokter konden betalen.
  • Beatrice Bée

    5 jaar geleden
    Heet water met een geplette banaan en lepel honing. Water kan ook vervangen worden door hete melk. Ben daar steeds mee geholpen.