© Jeroen Fissette

JAT brengt kerstconcert

Op zondag 16 december bracht de vzw JAT een kerstconcert. De zaal in het conservatorium van Hasselt was goed volgelopen voor de verhalen uit het boek 'De Man die Bomen Plantte' van de Franse schrijver Jean Giono.

Jeroen Fissette

JAT biedt volop kansen aan jong artistiek talent. Dit keer werden de verhalen, gebracht door Michel Kempeners, muzikaal onderstreept door het Ensemble Soleggiato. Dat bestaat uit Johanna Lambrechts, blokfluit; Mario Suzuki, zang en viool; Johannes Turkat, cello en Paul Schmidt op de klavecimbel.

Volgens schrijver Jean Giono leefde in het begin van vorige eeuw in de Provençaalse Alpen een herder die eigenhandig een bos aanlegde van vele tienduizenden bomen. Eiken, beuken, berken, esdoorns, … “Niemand merkte iets, anders zou hij tegengewerkt zijn.”Heeft deze man écht bestaan of leefde hij alleen in de verbeelding van Jean Giono? In elk geval is het verhaal nog steeds actueel en inspireert het velen om zelf een verschil te maken voor deze wereld.In de kerstperiode tonen we allemaal weer graag onze goede wil. Is onze kleine persoonlijke inzet een druppel op een hete plaat, dragen wij water naar de zee of verleggen we een steen in de rivier?De voorstelling van de VZW JAT zette alvast aan tot nadenken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer