Vorig jaar telde de politie 8.461 gevallen van identiteitsfraude, in de eerste drie maanden van dit jaar nog eens 2.097.
Volledig scherm
Vorig jaar telde de politie 8.461 gevallen van identiteitsfraude, in de eerste drie maanden van dit jaar nog eens 2.097. © thinkstock

Maandelijks meer dan 700 gevallen van identiteitsfraude

Politiediensten ontdekken elke maand meer dan 700 gevallen van identiteitsfraude. Criminelen, gaande van oplichters tot terroristen, gebruiken dan een valse identiteit of 'stelen' de identiteit van iemand anders om misdrijven te plegen. Dat meldt De Tijd vandaag.

4 reacties

  • Pascal Badts

    5 jaar geleden
    Bij verlies onmiddellijk bellen naar 00800/2123 2123.
  • Tom De Bondt

    5 jaar geleden
    Jammer genoeg zorgt het bewaren van vingerafdrukken nu net voor makkelijkere en betere identiteitsfraude. Bekijk het als een paswoord dat je nooit kan wijzigen, zelfs als het gestolen wordt.
  • Soraja Salluyts

    5 jaar geleden
    En pikken is nog zo iet mij boetes geven in de walen mee ne splinternieuwe mercedes terwijl ik geen rijbewijs heb en nog nooit in de walen geweest ben en zie me niet tevoet 200per uur lopen lompe ezels
  • Freddie HEREMANS

    5 jaar geleden
    Die vaalgroen rariteiten Calvo Almaci Van Bezien & co. zijn volledig gekant tegen vingerafdrukken op id-kaarten. Dai is dus om hun frauduleuze vreemdelingen-achterban te laten betijen.