AFP
Volledig scherm
© AFP

Magere opkomst voor zevende actieweekend gele hesjes in Frankrijk, honderdtal betogers in Charleroi

gele hesjesSlechts enkele duizenden gele hesjes voerden vandaag actie over heel Frankrijk. Het was het zevende actieweekend op rij van de gele hesjes. Er waren manifestaties in onder meer Parijs, Marseille, Bordeaux, Lyon en Toulouse. Her en der waren er ook confrontaties en incidenten met de politie. In ons land is aan de grensovergangen met Frankrijk een samenscholingsverbod afgekondigd. Ruim honderd gele hesjes verzamelden  in het centrum van Charleroi en trokken door verschillende wijken van de stad. 

14 reacties

  • censor

    5 jaar geleden
    Dat is het enige middel van 'het volk' om zich te manifesteren voor een betere verdeling van het kapitaal, de te dure brandstofprijzen, wanbeleid Macron, die zichzelf veel te graag ziet.....wat kan een mens nog meer doen dan protesteren.
  • daan aerts

    5 jaar geleden
    Het zijn feestdagen overal , wacht maar tot volgende week dan zal het weer volle bak zijn
  • Tim Van Bael

    5 jaar geleden
    In tegenstelling tot vorige week was het in Parijs inderdaad vrij kalm. Waarschijnlijk zal alles begin volgend jaar herbeginnen. Frankrijk laat zich zomaar niet reorganiseren.
  • patrick Van Hauwaert

    5 jaar geleden
    Haha zo zie je maar na weken is er nog steeds niets veranderd en waarom omdat het het geen burger beweging id masr opnieuw gewoon vakbonden en ander gespuis die het niet kunnen verkroppen dat ze niet aan de bron zitten. Zodra ze weer kunnen graaien en zakken vullen zal het vlug gedaan zijn met staken.
  • Freddy Steenberghe

    5 jaar geleden
    die gelehesjes hun cinema is zo goed als uitgedooft.brengt niet op