© rr/shutterstock

Hij lapte zijn schoenen op met plakband en ging enkel eten met kortingsbon: postuum blijkt man (63) multimiljonair

Vrienden en familie van Alan Naiman kende de maatschappelijk werker uit Seattle toch niet zo goed als ze dachten. Ze zagen hoe de Amerikaan al die jaren bijna lachwekkend gierig had geleefd, maar kregen na zijn overlijden een stevige verrassing voorgeschoteld. Postuum bleek immers dat hun zuinige vriend al jaren multimiljonair was.

mrra

Wie Alan Naiman kende, wist dat hij elke cent twee keer omdraaide. De 63-jarige man was absoluut geen fan van verkwisting van geld, integendeel. Hij lapte meermaals zijn kapotte en afgetrapte schoenen terug op met plakband en zag er vaak sjofel uit door zijn verouderde kleren. Als hij op restaurant ging, dan deed hij dat enkel wanneer hij een stevige kortingsbon op zak had. Tijdens het winkelen speurde hij altijd naar de allerbeste deals tussen de rekken. Er ging geen maand voorbij of hij zou extra werken om wat te kunnen bijverdienen om te sparen.

Verrassing van formaat

Omdat hij anders aan het eind van de maand wat krap bij kas zat, zo dachten zijn vrienden en familie. “We hadden begrepen dat hij geen geld wilde verkwisten, omdat hij als maatschappelijk werker zoveel armoede en moeilijkheden te zien kreeg”, klinkt het. Maar niets bleek minder waar: Alan Naiman had een andere heel goede reden om elke cent bij te houden, een plan waar hij al jaren aan werkte.

Toen de ongetrouwde en kinderloze man stierf na een lange strijd tegen kanker, kregen zijn familie en vrienden een oproepingsbrief om zijn testament te komen aanhoren. Niemand van hen was voorbereid voor de verrassing die ze daar te horen kregen. Naiman bezat al jaren een fortuin. Met zijn eigen erfenis had hij een kasteel gekocht, waarna hij er een sport van had gemaakt om zijn eigen rekening zo veel mogelijk aan te spekken.

Onbaatzuchtigheid

Niet voor eigen gewin, maar in de hoop miljoenen aan goede doelen te kunnen schenken. Honderden arme, zieke, gehandicapte en achtergelaten kinderen kregen een enorm bedrag van de 63-jarige stille weldoener. Hij liet hen maar liefst 11 miljoen dollar (ongeveer 9,6 miljoen euro) na.

Het Pediatric Interim Care Centre kreeg 2,5 miljoen. De grootste donatie ooit voor het centrum dat baby’s van drugsverslaafde moeders daar nog beter en langer mee kan opvangen. “Dit hadden we nooit kunnen dromen”, reageert de directrice aan AP. “Ik wou dat ik hem ontmoet had. En dat hij de kindjes die hij nu mee redt, had kunnen zien.” Treehouse, een organisatie voor de opvang van pleegkinderen, kreeg 900.000 dollar. “De spaarzaamheid waarin hij leefde, waar hij zijn leven aan heeft gewijd... Het was allemaal hiervoor”, vat een medewerker het samen. “Het is een ongelofelijk cadeau voor ons allen om getuige te zijn van deze pure vorm van liefdadigheid en liefde.”

“Nu de verjaardag van zijn dood nabij is, willen wij Alan postuum nog in de bloemetjes zetten voor zijn prachtige gebaar”, reageren de organisaties aan AP. Zij willen alsnog dat de mensen weten wat voor vrijgevig man Naiman wel was.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer