De voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker.
Volledig scherm
De voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker. © AFP

Juncker haalt uit naar Europese leiders: “Hemeltergend hypocriet over grensbewaking”

De voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, heeft de Europese lidstaten "hemeltergende hypocrisie" verweten in de discussie over een sterkere Europese grensbewaking. "Alle Europese staatshoofden en regeringsleiders hebben meer dan twee jaar lang geëist dat de Europese buitengrenzen beter zouden worden beschermd", zei hij in de krant Welt am Sonntag.

83 reacties

  • Denis Stock

    5 jaar geleden
    Mooi verhaal voor de statistieken.voor de rest brengt het geen zoden aan de dijk. Verboden zijn pushbacks, voor de show wat paraderen meer zal het niet zijn.
  • Lisette Theunis

    5 jaar geleden
    Als de eu bevolking het steeds moeilijker krijgt, de sociale zekerheid snel erodeert, zal het nut en de geloofwaardigheid van de geldversllinde elitaire machine het voorwerp van discussie worden. De grenzen zijn vandaag een enorme zeef en onze asielwetgeving wetgeving zijn het werkterrein van gewiekste advocaten. Een paar duizenden grensbewakers zal daar nog weinig kunnen aan veranderen. Het worden moeizame jaren voor de eu van Juncker.
  • Eddy van Dorst

    5 jaar geleden
    Het enigste hemeltergende hypocrisie”is hijzelf die zo onbekwaam is
  • William Hi

    5 jaar geleden
    Een verenigd Europa is een utopie! Dat is het resultaat van iets wat geforceerd wordt opgedrongen door een aantal machtswellustelingen. De regio's in Frankrijk, de staten in Amerika als voorbeeld nemend, die eenheid is langzaam tot stand gekomen, en zelfs daar zijn nog problemen. Het verenigd Europa is een totaal flop behalve voor de Europrofiteurs!
  • Robert Soeloo

    5 jaar geleden
    Europese leiders hebben terecht niet veel trek in een privé-militie van de EU commissie die gaat bepalen voor wie hun grens open gaat.