Een NASA-illustratie van de ruimtesonde New Horizons, die al jaren door de buitenste gebieden van ons zonnestelsel vliegt. Na Pluto in 2015, komt hij op Nieuwjaarsdag bij zijn volgende bestemming: de ruimterots Ultima Thule.
Volledig scherm
Een NASA-illustratie van de ruimtesonde New Horizons, die al jaren door de buitenste gebieden van ons zonnestelsel vliegt. Na Pluto in 2015, komt hij op Nieuwjaarsdag bij zijn volgende bestemming: de ruimterots Ultima Thule. © EPA

Op weg naar Ultima Thule: een ontdekkingsreis 6 miljard kilometer ver weg

Er is nog een wereld te ontdekken, ook in onze eigen uithoek van het heelal. Daarom vliegt een Amerikaanse sonde, de New Horizons, al jaren door de buitenste gebieden van ons zonnestelsel, een regio waar we eigenlijk heel weinig van weten. In juli 2015 kwam hij langs de dwergplaneet Pluto en op dinsdag, Nieuwjaarsdag, komt hij aan bij zijn volgende bestemming: de ruimterots Ultima Thule.

12 reacties

  • Miguel Leboucq

    5 jaar geleden
    Straf staaltje technologie! Misschien zullen binnenkort de ruimtesondes het enig bewijs zijn van "intelligent" leven op aarde als we verder doen zoals de mensheid momenteel bezig is.
  • prinsen paul

    5 jaar geleden
    Dit is zowat het enig goed nieuws in HEEL de wereld , dank u nasa en het mag wat kosten
  • Marie-Louise Camerman

    5 jaar geleden
    Fascinerend om te ontdekken wat er zich allemaal afspeelt in het heelal! Ik ben sinds mijn kinderjaren enorm geïnteresseerd in astronomie en hoop nog veel te mogen ontdekken van ons universum.
  • Nicolaas Van Der Weyden

    5 jaar geleden
    Voor zover ik weet is het volgens de relativiteitstheorie niet sneller te gaan dan het licht. Enkel nog maar theoretische veronderstellingen... Als men echt snel van A naar B wilt gaan,zal de ruimte moeten geplooid worden of nog niet bewezen en gevonden wormgaten gebruiken.
  • Bernd Vaes

    5 jaar geleden
    Het is mooi om aan een snelheid van enkele tienduizenden km per uur naar die afgelegen steentjes te vliegen, maar wat is die snelheid een echt slakkengangetje en het nut van die steentjes daar is ook al relatief. Om echte ruimtereizen te ondernemen moet men snelheden halen, die nu enkel tot de verbeelding spreken, maar zeker met de kwantenmechanica bereikbaar zullen worden, waarbij ook de lichtsnelheid een slakkengangetje voorstelt.