(Illustratiefoto)
Volledig scherm
(Illustratiefoto) © iStock

Rome opgeschrikt door aardbeving van 3,2: “Geen gewonden of schade”

De Italiaanse hoofdstad Rome is afgelopen nacht opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van 3,2 op de schaal van Richter. Dat meldt het Italiaanse persagentschap ANSA.

2 reacties

  • Erik De Muynck

    5 jaar geleden
    Er is daar iets meer op komst. Uitbarstingen van de Edna, Stromboli, aardbevingen?
  • dirk claeys

    5 jaar geleden
    Ze zitten daar met grote sneltikkende tijdbom, die ieder ogenblik kan exploderen, mogelijk met honderduizenden doden, de geschiedenis herhaald zich altijd!
  1. Bestraling van kanker tijdens zwangerschap blijkt veilig voor ongeboren kind: “Eindelijk kunnen we zwangere moeders geruststellen”

    Bestraling van kanker tijdens zwanger­schap blijkt veilig voor ongeboren kind: “Eindelijk kunnen we zwangere moeders geruststel­len”

    Kankerbestraling tijdens de zwangerschap is veilig voor het ongeboren kind, dat blijkt uit een nieuwe studie van UZ Leuven in The Lancet Child & Adolescent Health. Voor de resultaten van dit onderzoek bekend werden gemaakt wisten artsen niet wat de gevolgen waren voor een foetus bij radiotherapie tijdens de zwangerschap. Hierdoor was er discussie in de medische wereld over de veiligheid ervan. Maar daar scheppen Belgische wetenschappers nu duidelijkheid in. “Dankzij dit onderzoek kunnen artsen wereldwijd zich voortaan baseren op een medische studie”
  2. IN BEELD. Woestijnstad Dubai ploetert in het water na ongeziene stortregens: “Mogelijk gevolg van kunstmatig opgewekte regen”

    IN BEELD. Woestijn­stad Dubai ploetert in het water na ongeziene stortre­gens: “Mogelijk gevolg van kunstmatig opgewekte regen”

    Inwoners van Dubai beleven momenteel ongeziene taferelen. Zeldzame zware stortregens hebben de woestijnstad in een groot plonsbad getransformeerd. Volgens verschillende media viel er dinsdag op één dag tijd evenveel regen als normaal in een jaar. Dubai International Airport, één van de drukste luchthavens ter wereld, werd helemaal lamgelegd door het noodweer. Ook woensdag blijft het vliegverkeer nog ernstig ontregeld. Elders staan winkelcentra en wegen onder water, beelden op sociale media tonen luxewagens als Rolls-Royces mistroostig dobberend in het water. Opvallend: het noodweer is mogelijk het gevolg van kunstmatig opgewekte regen.