Honderden mensen liepen mee door het centrum van Rotterdam om te demonstreren tegen geweld tegen vrouwen.
Volledig scherm
Honderden mensen liepen mee door het centrum van Rotterdam om te demonstreren tegen geweld tegen vrouwen. © ROBIN UTRECHT

"Blijf met je handen van onze dochters af”: Rotterdammers op straat na recente moorden op drie jonge vrouwen

Honderden mensen hebben gisterenavond in het centrum van Rotterdam een stille mars gehouden om te protesteren tegen geweld tegen vrouwen. Directe aanleiding voor de optocht was de recente gewelddadige dood van drie jonge vrouwen: Humeyra Ergincanli (16), Sarah Papenheim (21) en Bianca van Es (29). Zij werden deze maand allemaal om het leven gebracht in Rotterdam.

10 reacties

  • wim rooyakkers

    5 jaar geleden
    In plaats van een stille tocht,zou men beter eens een lawaai tocht moeten organiseren zodat men wakker word .
  • piet devlieger

    5 jaar geleden
    De burgemeester moet niet moedeloos worden of oproepen tot actie. Hij moet iets DOEN, actie ondernemen, daarom is hij ook burgemeester.
  • Joan Lute

    5 jaar geleden
    Geweld, aanranding, haat, onverdraagzaamheid zijn helaas allemaal smerige eigenschappen die in onze huidige maatschappij steeds meer regel als uitzondering blijken te worden. Je kan tegenwoordig nooit nog ontwaken met positief nieuws omdat de mensheid zo snel alles kapot maakt.
  • Dominique Chapelle

    5 jaar geleden
    Mannen die vrouwen of meisjes lastig vallen of kwaad aandoen zijn volgens mij niet waard om man genoemd te worden.. Lafaards van de 1ste graad.. Heb respect en toon respect.. En wordt ook gerespecteerd.. (heb dit altijd aan mijn kinderen opgedragen)
  • Frank De Witte

    5 jaar geleden
    Het zijn de mannen die moeten emanciperen? Sorry, maar de overgrote meerderheid van de mannen randen geen vrouwen aan. En het crapuul dat het wel doet, daar vrees ik voor, want die vorm van marginaal denken ga je nooit meer uit hun kop krijgen vrees ik. Opletten is de boodschap, niet met foute personen omgaan, ook voor de mannen, want er bestaan wel degelijk ook gevaarlijke vrouwen.