Sem van der Wal
Volledig scherm
© Sem van der Wal

Burgemeester Utrecht na geweld tegen hulpverleners: “Blijf met je poten van deze mensen af”

Fors geweld tegen hulpverleners en een serie autobranden tekenden het weekend in de regio Utrecht. De Utrechtse burgemeester Jan van Zanen spreekt van onacceptabel gedrag tegen hulpverleners. “Hoe haal je het in je hoofd om geweld te gebruiken tegen hulpverleners?”

7 reacties

  • Maxime Vanmaercke

    5 jaar geleden
    Respect, blijkbaar een woord die in velen hun woordenboek niet meer te vinden is. Zolang de overheid de straffen voor dergelijke vergrijpen niet zullen opvoeren, zal dit soort waangedrag blijven toenemen. Overbescherming van de jeugd niet altijd zo positief als men denkt.
  • Germain Van Deursen

    5 jaar geleden
    Totaal verbod op vuurwerkbommen ! Serieuze , echte , ook financieel zware straffen aan de daders die hulpverlening , politie en brandweer hinderen of aanvallen ! Welke politieker durft ?
  • julia Gosseye

    5 jaar geleden
    Wanneer gaat de overheid nu eens ERNSTIG optreden tegen de verkoop, het bezit en het gebruik van vuurwerk ? Wanneer komt er eens een Europese wetgeving dat geldt voor alle Europese landen ? Waarom gaan Belgen en Nederlanders vuurwerk gaan kopen in Duitsland ?
  • Ludwig VdB

    5 jaar geleden
    Weldra komt de brandweer of ambulance niet meer voor de politie ter plaatse is.
  • gustaaf carpels

    5 jaar geleden
    Daar zie je nog maar eens hoeveel respect sommigen hebben voor mensen die andere mensen ter hulp komen ook al worden ze ervoor betaald en hebben ze beschermde kledij aan Ze komen andere mensen helpen