Direct naar artikelinhoud
Multimedia

Er zit een toetsenbord voor één hand verstopt in je iPhone

Er zit een toetsenbord voor één hand verstopt in je iPhone

iOS, het besturingssysteem van de Appleproducten, bezit een verborgen toetsenbord dat het mogelijk maakt om makkelijker te typen met één hand. Het toetsenbord is niet actief, maar als het wel geactiveerd is, werkt het door vanaf de zijkant van het toetsenbord naar binnen te vegen.

Na het naar binnen vegen schuift het hele toetsenbord een stukje opzij en staan ernaast knoppen voor kopiëren, knippen en plakken, zo blijkt uit de screenshots (zie onderaan) van de Ierse ontwikkelaar Steve Throughton-Smith. Vervolgens moeten gebruikers beter met één hand kunnen typen, zo lijkt de gedachte van Apple.

Het verborgen toetsenbord zit in de code van de emulator in Xcode, zo zegt de ontwikkelaar. Het zit erin sinds iOS 8. Het lijkt erop dat Apple de functie heeft ontwikkeld voor de iPhone 6 Plus uit 2014, want in de code zitten verwijzingen naar ReachableKeyboard, een verwijzing naar de Reachability. Dat is de naam van de functie om de hele interface een stuk omlaag te halen om op iPhones nog overal goed bij te kunnen.

Op dit moment kan je het verborgen toetsenbord nog niet activeren op iPhones, maar via een jailbreak zou dat makkelijk mogelijk moeten zijn, zegt de ontwikkelaar. Momenteel bestaat een dergelijke truc nog niet.

Twitter bericht wordt geladen...