Direct naar artikelinhoud

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel

Vegetarische maandag: ons recept voor quiche met peer en gorgonzola

Kies af en toe voor een frisse, vegetarische maaltijd. Dit zorgt voor meer afwisseling in je eetpatroon en ontdek je de leukste én lekkerste combinaties! Wat denk je van deze quiche met peer en gorgonzola?

Wat heb je nodig:
2 Conferenceperen, geschild, in partjes
1 rol bladerdeeg
olijfolie extra vierge
2 sjalotten, gesnipperd
100 g witte champignons, in stukjes
100 g bruine champignons, in stukjes
200 g ricotta
100 ml magere yoghurt
2 eieren
200 g gorgonzola
handvol walnoten, gehakt
2 el tijmblaadjes
peper en zout
boter

Zo maak je het:
Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 °C. Fruit de sjalot in de olijfolie. Voeg de champignons toe en bak even mee. 
Stap 2: Bekleed een ingevette quichevorm met het bladerdeeg. Prik er een paar gaatjes in met een vork, bedek het met bakpapier en vul het met gedroogde bonen, dit heet blind bakken. Bak de bodem 15 minuten in de oven.
Stap 3: Haal de taartbodem uit de oven en verwijder de bonen en het bakpapier. Verdeel de partjes peer over de taartbodem en schep er het sjalot-champignonmengsel op. 
Stap 4: Verkruimel er de gorgonzola en de walnoten over. Klop de ricotta los met de eieren en de yoghurt en kruid met peper en zout. Giet het ricottamengsel over de taart. Strooi er wat verse tijm over en zet 25 minuten in de oven. Lekker met een groene sla

Tip: Voeg er kleine stukjes spek aan toe!

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel