Explosie aan benzineleiding in Mexico: dodentol gestegen tot 85

Een explosie bij een lekkende pijpleiding in Tlahuelilpan, Mexico, 18 januari 2019 © Belga

De verwoestende explosie aan een benzineleiding in Mexico heeft volgens nieuwe berichten het leven gekost aan 85 mensen. De explosie deed zich voor in de stad Tlahuelilpan, in de staat Hidalgo, 100 km ten noorden van de hoofdstad.

Er worden nog 72 gewonden in het ziekenhuis behandeld, zegt de gouverneur van de staat Hidalgo, Omar Fayad, zondagavond op een persconferentie.

Op het moment van de ontploffing waren er enkele honderden personen in de buurt van de pijplijn, berichten lokale media. Aan de leiding was een lek ontstaan. Inwoners van de stad waren de leiding genaderd om de brandstof in emmers of jerrycans mee te nemen. Onduidelijk is nog wat de precieze oorzaak is van de explosie. Op videobeelden was te zien hoe er na de explosie paniek ontstond. Mensen liepen luid roepend weg van de leiding.

Aan de pijpleiding sloegen vlammen de hoogte in. De hulpdiensten zetten het gebied af. Volgens tv-zender Milenio was vrijdagnamiddag een lek aan de leiding gemeld.

Volgens het Mexicaanse staatsbedrijf Pemex (Petróleos Mexicanos) was geprobeerd de pijplijn af te tappen.

Levensgevaarlijk

De Mexicaanse regering voerde onlangs de strijd tegen brandstofdiefstallen op – volgens Pemex werd vorig jaar om de 30 minuten geprobeerd om ergens illegaal een lijn af te tappen.

Gouverneur Fayad riep op Twitter de bevolking al op geen brandstof meer te stelen. Op Twitter waarschuwde hij dat het levensgevaarlijk is.

De Mexicaanse president Andrés Manuel López Obrador riep de regering op om de bewoners van de getroffen regio te ondersteunen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content