Direct naar artikelinhoud
Visafraude

“Na Kucam nu ook agent gearresteerd in zaak van humanitaire visa”

Melikan Kucam.Beeld n-va

In de zaak van de handel rond humanitaire visa heeft het gerecht een politieagent gearresteerd. Hij zou - na de arrestatie van het Mechelse gemeenteraadslid Melikan Kucam- bepaalde mensen getipt hebben dat er huiszoekingen op komst waren. Dat meldt Het Nieuwsblad. De man werkt naar verluidt voor de centrale diensten in Brussel. 

De zoektocht van het gerecht stopt dus niet bij Kucam. De N-VA’er werd vorige week aangehouden voor feiten van mensensmokkel, criminele organisatie, passieve omkoping en afpersing. Hij zou 2.000 tot 10.000 euro ontvangen hebben om mensen uit conflictgebieden in Syrië, Irak en de buurlanden via een humanitair visum naar België te laten reizen. Kucam ontkent dat echter met klem.

“Mijn cliënt heeft nooit geld gevraagd, gekregen of afgeperst om namen op een lijst te zetten voor de aanvraag van humanitaire visa. Er zit momenteel ook geen enkel bewijs van betaling in het strafdossier”, zegt zijn advocaat Frank Coel.

Kucam ging intussen in beroep tegen de beslissing van de raadkamer om hem aan te houden. Binnen de dertien dagen zal duidelijk worden of hij nog achter de tralies moet blijven.