Direct naar artikelinhoud

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel

Zo maak je de lekkerste vegetarische spaghetti voor de herfst

Vergeet de spaghetti bolognese, vanavond eten we een herfstpasta. Je maakt een sausje met pompoen, champignons, feta en wat krokante hazelnoten. Smullen!

Wat heb je nodig:
350 g pompoen, in blokjes
200 g champignons, in schijfjes
1 ui, gesnipperd
1 el suiker
70 g tomatenpuree 
425 ml gepelde tomaten
300 g spaghetti 
2 el gehakte peterselie
150 g feta
50 g hazelnoten 
olijfolie extra vierge
peper en zout

Zo maak je het:
Stap 1: Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit hierin de ui goudbruin. Roer er de tomatenpuree en suiker door en bak 1 minuut mee. 
Stap 2: Schep er de pompoenblokjes en champignons onder en bak al omscheppend mee. 
Stap 3: Voeg het blik tomaten toe en kruid met peper en zout. 
Laat 15 minuten zachtjes pruttelen. Kook de spaghetti beetgaar. 
Stap 4: Verdeel de pasta over de borden, schep er de saus over, bestrooi
met de kaas, de hazelnoten en de peterselie.

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel