Direct naar artikelinhoud

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel

Pimp je pompoensoep: 3 recepten die nét dat ietsje specialer zijn

Bijna Halloween en de winkels liggen vol pompoenen. Daar maak je natuurlijk snel soep van. Een klassiek recept bij vele huishoudens is pompoensoep met een scheutje room. Wij geven jou vandaag 3 manieren om jouw soep te pimpen!

Wat heb je nodig:
2 preiwitten
2 ajuinen
3 wortelen
2 aardappelen
1 pompoen
1,5 l groentebouillon (1,5 l water + 3 bouillonblokjes)
scheutje room
boter
peper & zout

Pimp 1: 150 g kabeljauwfilet • 2 el gehakte peterselie - 3 el gehakte kervel
Pimp 2: 2 el geroosterde pompoenpitten • 50 g spekblokjes
Pimp 3: 4 el gorgonzola • 2 el gehakte bieslook

Zo maak je het:
Stap 1: Smelt een klontje boter in een diepe pan en stoof hierin de grof gesneden soepgroenten aan.
Stap 2: Schil ondertussen de pompoen, verwijder de zaden en snijd in stukken.
Stap 3: Giet de bouillon bij de groenten en breng aan de kook. Doe er de pompoenblokjes bij en laat 15 minuten zachtjes pruttelen.
Stap 4: Pureer de soep met een staafmixer, kruid eventueel nog bij met peper en zout en roer er de room door.

Pimp 1: Pocheer blokjes kabeljauw of andere witte vis in de gegaarde soep en werk af met gehakte peterselie of kervel.
Pimp 2: Bestrooi de soep met geroosterde pompoenpitten en krokant gebakken spekblokjes.
Pimp 3: Roer een flinke lepel gorgonzola door de soep en werk nog af met bieslook.

Tip: Bewaar de pompoenpitten en rooster ze krokant in een hete koekenpan. Kruid met zout en strooi over de soep.

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel