Uitbater met beroepsverbod in cel, zakenpartner krijgt politiebewaking

© jve

De Blankenbergse fraudekoning Carlo H. zit opnieuw in de cel. De 51-jarige uitbater van restaurant The Ratpack en Bistro Sax werd aangehouden na nieuwe sociale onregelmatigheden, hoewel hij al een beroepsverbod en een enkelband had. “Wij hebben collectief ons ontslag gekregen”, zegt een personeelslid.

Junior Verbeeke

Carlo H. (51) werd in maart van dit jaar nog veroordeeld tot achttien maanden cel voor een hele reeks sociale inbreuken, maar toch slaagde hij erin om tot onlangs restaurant The Ratpack en Bistro Sax in Blankenberge uit te baten omdat hij een enkelband droeg. Hij belandde vroeger ook al eens in de gevangenis voor een hele reeks inbreuken tussen 1989 en 2010. Verschillende van zijn ondernemingen, waaronder enkele restaurants en bouwbedrijven in Blankenberge, gingen failliet.

Opnieuw maakte hij er een frauduleus boeltje van en daarom werd hij vrijdag aangehouden. H. was enkel in de praktijk de uitbater van de beide horecazaken, want de man mag in principe geen zaak meer uitbaten door zijn eerdere veroordelingen. Zijn zakenpartner, Freddy J., was de geldschieter en uitbater op papier. In werkelijkheid was het echter H. die alle beslissingen nam. Dat beide zaken nu opnieuw gesloten zijn door sociale onregelmatigheden, hoeft dan ook geen wonder te heten.

Iedereen op straat

“Een hele historie”, noemt een kelner van de zaak het. Hij wenst liever anoniem te blijven. De man werkt al enkele jaren voor Carlo H. en heeft nu, samen met het andere personeel, zijn ontslag gekregen. “De theoretische zaakvoerder J. is ongeveer 1 miljoen euro kwijt. Zijn villa en penthouse zijn beiden verkocht en al het geld is verdwenen. Maar het was Carlo die alle dagelijkse beslissingen nam. Hij werd donderdag opgepakt”, vertelt hij. “Intussen is de schuldenberg immens en zijn beide zaken gesloten. Afgelopen vrijdag is de deurwaarder de hele inboedel komen aanslaan. De wijkagent is langs geweest en wij hebben collectief ons ontslag gekregen.”

Verschillende personeelsleden zouden al zeven maanden niet betaald zijn geweest. “Ook de dienst vreemdelingenzaken is langs geweest, want er waren hier heel wat illegalen aan het werk”, zegt de kelner. “De sociale inspectie heeft al het personeel ondervraagd in opdracht van de onderzoeksrechter. Het is ondertussen een komen en gaan van deurwaarders.”

Uitbater Freddy J. zou onder politiebescherming staan omdat hij repercussies vreest van Carlo H. De raadkamer beslist volgende week over H. zijn verdere aanhouding.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen