Direct naar artikelinhoud
Deelsteps

Brussel is met Dott alweer een deelstepsysteem rijker

Deelstep van Dott.Beeld Dott

Brussel is alweer een deelstepsysteem rijker want met Dott is er nu een vierde speler op het Brusselse terrein opgedoken. Dott start met een vijftigtal steps en concentreert zich in de eerste plaats op de Europese wijk.

Na Trotty, Bird en Lime is Dott al de vierde speler op de Brusselse deelstepmarkt. Twee ervan, Trotty en Bird, zijn wel in een soort winterpauze en zijn momenteel niet actief. Of ze terugkomen is een vraagteken.

“Het is een markt in volle ontwikkeling. Wij willen als stad niks verbieden, maar willen met de nieuwe regelgeving dat het ordentelijk verloopt. Uiteindelijk zal de situatie zich ook wel gaan stabiliseren en is het aan de operatoren om aan te tonen dat ze een echte aanvulling zijn op het openbaar vervoer en een duurzame plaats in deze stad kunnen hebben”, vertelt Mathias Dobbels, woordvoerder van Brusselse minister voor Mobiliteit Pascal Smet (sp.a).

‘Het is een markt in volle ontwikkeling’
Mathias Dobbelswoordvoerder Brusselse minister voor Mobiliteit Pascal Smet (sp.a)

Lees ook: “Héél hard werk. En moordende concurrentie”: iedereen jaagt ’s avonds op deelsteps

Veilig en duurzaam

Dott stelde het Brussels gewest op de hoogte van hun komst en ze houden zich ook aan de regelgeving. “De nieuwe regels voorzien dat operatoren met minstens 50 toestellen moeten beginnen, dat heeft Dott aan ons bevestigd. Zij mogen daarbij de zone van hun dienstverlening beperken maar moeten wel publiek toegankelijk zijn”, verklaart Dobbels.

Dott focust zich op veiligheid en duurzaamheid. Met hun dikke banden en groter bereik zouden ze nog gepaster zijn voor de stad.