Oost-Vlaamse ‘nepvacatures’ dan toch ingevuld

In Oost-Vlaanderen worden enkele ‘nepvacatures’ die de vorige deputatie had geopend voor oud-kabinetsmedewerkers, dan toch ingevuld. Dat laat gedeputeerde voor Personeel Riet Gillis weten. De nieuwe deputatie (Groen, CD&V en N-VA) kan wettelijk niet ingrijpen op de aanwerving, die op een drafje door het vorige provinciebestuur is gebeurd.

Negen kabinetsmedewerkers van de vorige bestuursploeg, die bestond uit Open Vld, CD&V en sp.a, kregen een nieuwe positie binnen de administratie nadat een alternatieve meerderheid werd gevormd. Voor dat soort aanwervingen moet een procedure opgestart worden waarbij alle mogelijk kandidaten op de hoogte worden gebracht.

Maar de selectie gebeurde in dit geval op een drafje en de provincie publiceerde op een besloten intranet vijf vacatures zonder jobomschrijving of functieprofiel. Dat gebeurde tijdens een weekend, maandag werd de aanmelding stopgezet.

Toch lijkt de gehanteerde procedure niet onwettig en de nieuwe deputatie kan de aanwervingen niet meer stopzetten. Gillis laat optekenen dat de nieuwe coalitie met Groen, CD&V en N-VA bij een eventuele machtswissel na zes jaar geen gelijkaardige constructies zal opzetten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen