© BELGA

Fazli Kocabas (OH Leuven) riskeert twee speeldagen schorsing

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft maandag twee speeldagen schorsing en 200 euro boete gevraagd voor Fazli Kocabas, die zo de laatste twee duels van de eerste speelronde in de Proximus League dreigt te missen. De centrale verdediger van Oud-Heverlee Leuven werd op de twaalfde speeldag in eerste klasse B rechtstreeks uitgesloten.

In de met 2-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Cercle Brugge, de eerste thuiszege van dit seizoen voor de Leuvenaars, maaide Kocabas in de slotfase de doorgebroken Bertaccini onderuit. Scheidsrechter Gumienny oordeelde dat hij met zijn tackle de “fysieke integriteit van zijn tegenstander in gevaar bracht” en trok meteen rood.

Als OHL zich neerlegt bij de strafvordering voor Kocabas, moet de centrale verdediger de matchen op het veld van Union (29 oktober) en thuis tegen leider SK Lierse (6 november) aan zich voorbij laten gaan. Club en speler kunnen morgen/dinsdag ook verschijnen voor de Geschillencommissie Betaald Voetbal, die dan de strafmaat bepaalt.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer