© Vijf

Jurlylid 'So You Think You Can Dance' woedend over seksistisch artikel

Jan Kooijman, vooral bekend als jurylid van 'So You Think You Can Dance' , heeft op Twitter zwaar uitgehaald naar de Nederlandse editie van het magazine Esquire. Dat had een artikel gepubliceerd onder de titel '31 vrouwen die elke man een keer moet hebben gehad'. "Stijlloos", noemt hij het.

flb

Jan Kooijman mag dan wel genomineerd voor de titel van meest stijlvolle man van het jaar door Esquire, dat hield hem niet tegen om op Twitter harde kritiek te leveren op het magazine. Aanleiding was het artikel '31 vrouwen die elke man een keer moet hebben gehad dat volgens Kooijman ronduit "stijlloos" is. "Ben genomineerd als meest stijlvolle man 2016, door 't blad dat vandaag 't meest stijlloze artikel van 't jaar online zette. Als dit artikel staat voor hoe 'stijlvol' Esquire is naar vrouwen, is mijn boodschap: stem NIET op mij", klinkt het.

Het artikel in kwestie werd al offline gehaald, maar het kwaad lijkt geschied. Arno Kantelberg, de hoofdredacteur van Esquire, heeft ondertussen al zijn excuses aangeboden. "Ik zie niet alles wat er online verschijnt, dat is veel te veel om bij te houden. Toen ik het zag heb ik het er meteen van af laten halen", zei hij in een reactie.

Opvallend genoeg prijkt het artikel wel nog op de website van Quote, dat in handen is van dezelfde eigenaar als Esquire, enkel de titel werd enigszins aangepast. Vooral het type 'dronken Dolly' gaat er nogal over en insinueert dat je toch één keer in je leven een half bewusteloze, dronken vrouw mee naar huis moet nemen om er seks mee te hebben. De term verkrachting is dan nooit ver weg. Om over de andere ronduit beledigende, seksistische praat nog maar te zwijgen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER