© vtm

Trouwfeest Jonas Van Geel en James Cooke meteen uitverkocht, fans teleurgesteld

Eén minuut. Zo snel was het trouwfeest van Jonas Van Geel en James Cooke uitverkocht. 500 gasten waren er als de kippen bij om een ticketje te bemachtigen voor het feest ten voordele van Rode Neuzen Dag. Een geslaagd initiatief dus, al komt er op Facebook ook heel wat kritiek op de organisatie van de ticketverkoop.

mtm

De weddenschap werd afgesloten in het VTM-programma Jonas & Van Geel. Bij 200.000 ‘likes’ zouden Jonas Van Geel en zijn partner in crime James Cooke - bekend van het Vier-programma Nieuwe Buren - met elkaar in het huwelijksbootje treden.

Enkele weken geleden was het zover: de 200.000e ‘like’ was binnen. En belofte maakt schuld: de twee gaan daadwerkelijk trouwen op vrijdag 28 oktober. Om geld in te zamelen voor het goede doel Rode Neuzen Dag, mogen er ook 500 ‘vrienden’ naar het feest komen. Eén ticketje kostte 12 euro.

De ticketverkoop, die maandagochtend startte, was een enorm succes. In amper één minuut tijd waren de 500 plaatsen de deur uit. Sowieso al 6.000 euro voor Rode Neuzen Dag, dus. Een enorm succes, ware het niet dat het al de hele dag klachten regent op de Facebookpagina van Jonas & Van Geel.

Veel mensen zijn er niet over te spreken dat er telkens een ander uur werd aangekondigd waarop de verkoop zou starten. Zo werd er eerst gesproken over 10.15 uur, dan over 10.30 uur en tot slot over 10 uur.

Door die veranderende berichtgeving waren heel wat fans te laat om een ticketje te kopen. Volgens sommigen was dat doorgestoken kaart: “Sowieso zijn de helft van de kaarten naar BV’s gegaan, dat kon je toch verwachten? Zoiets gebeurt nooit eerlijk”, luidt het onder meer. “Een schande. VTM, hier gaan jullie zwaar in de fout.” Of nog: “De tickets waren al de deur uit om 10.01 uur, terwijl ze pas beschikbaar waren om 10.30 uur. Heel jammer.”

Grotere zaal?

Anderen zijn er dan weer niet over te spreken dat er niet gewoon gezocht wordt naar een zaal met meer capaciteit. “Ik snap niet waarom jullie het niet in een grotere zaal kunnen laten doorgaan? Allemaal misgelopen geld voor Rode Neuzen Dag”, schrijft iemand.

Al zijn er ook mensen die het nieuws kunnen relativeren. “Het belangrijkste is dat Rode Neuzen Dag een mooi bedrag zal krijgen, niet?”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer