© Leo De Nijn

Overvaller bekent pas op proces: “Ik had geen inkomen”

Een 19-jarige jongeman heeft pas tijdens zijn proces de overval bekend die hij in maart van dit jaar pleegde op drankencentrale Quali Drinks in Mechelen. Het parket vordert 18 maanden cel en 1200 euro boete.

Leo De Nijn

“Ondanks zijn bekentenis blijf ik zwaar aan de zaak tillen. De beklaagde heeft deze overval gepleegd, drie maanden nadat hij een veroordeling had opgelopen voor een andere diefstal met wapenvertoon. Daarbij had hij de gunst gekregen van een werkstraf van 250 uren”, zegt openbaar aanklager Peter Peereboom.

Het was voor de tweede keer in nog geen zes maanden tijd dat de Quali Drinks werd overvallen. Op 24 maart van dit jaar stapte de overvaller, Hamza R., rond de middag de drankencentrale binnen die wordt uitgebaat door Kevin Goos en zijn vrouw Veronique.

“De vrouw zat in het bureau toen de dader binnenkwam. Hij was niet gemaskerd, bedreigde haar met een taser en beval de inhoud van de kassa te geven”, stelt procureur Peereboom. Kevin Goos zat op het ogenblik van de hold-up in de keuken en hoorde zijn vrouw roepen. Hij schoot ter hulp door naar de kassa te lopen en de geldbriefjes op de grond te gooien. De overvaller raapte deels het geld op, stak ze in een zak, en wandelde dan naar buiten.

Formeel herkend

“Een maand later werd beklaagde gevat. Ondanks de camerabeelden en de formele herkenning van de dader door de uitbaters, achter het kijkglas, bleef hij de overval hardnekkig ontkennen”, zegt de procureur.

Meester Riffi die de verdediging opnam voor R. zei dat zijn cliënt na zijn aanhouding werd opgesloten in de gevangenis in Leuven. “Daar had hij contacten met vele criminelen die stelden dat hij nooit mocht bekennen. Dat heeft hij lang volgehouden. Maar mijn cliënt is na zijn ontslag in Leuven tot inkeer gekomen.”

“Ik heb spijt van wat ik gedaan heb. Ik had geen inkomen. Ik wil mijn excuses aanbieden aan de slachtoffers”, zei R.

Slapeloze nachten

Veronique van Quali Drinks hoopt dat de dader zijn les nu geleerd heeft. “Een verrassing dat hij heeft bekend. Dat heeft mij vele slapeloze nachten gekost. Ben dat voorval nog altijd niet vergeten. Ik zie de dader nog altijd voor mij staan met dat wapen. Excuses hoeven niet”, vertelt Veronique. De uitbaters bekijken met hun advocaat of ze zich burgerlijke partij gaan stellen. Vonnis op 21 november.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER