Vliegtuig van TUI ontruimd na slipper in het gras: “Ervaren piloot, maar visibiliteit was zo slecht”

© bfm

Op de luchthaven van Deurne in Antwerpen is zaterdagochtend rond 6.30 uur een vliegtuig met zijn neus in het gras beland tijdens het taxiën voor het zou vertrekken naar Murcia. Er raakte niemand gewond, maar omdat het vliegtuig door de drassigheid van het gras vast kwam te zitten, moest het worden ontruimd. De reizigers werden op bussen gezet en naar Zaventem gebracht, waar ze op een ander toestel konden stappen.

Luchthavencommandant Wim Verbist benadrukte in een eerste reactie dat het incident niet gebeurde tijdens het opstijgen of landen en er dus geen gevaar was voor de passagiers. “Het vliegtuig zal nu van het gras worden getrokken”, zegt hij. “Het toestel zou vandaag voor verschillende vluchten worden gebruikt, het zal nog moeten blijken of dat mogelijk zal zijn.”

Luchtvaartmaatschappij TUI stelt dat de passagiers intussen - met hun bagage - vanuit Zaventem hun reis hebben voortgezet. Het zou gaan om een honderdtal mensen. Het vervangvliegtuig neemt ook de terugvlucht die het getroffen toestel moest doen voor zijn rekening, die dus ook in Zaventem zal landen. De overige vluchten zouden na een controle van het vliegtuig wel weer zoals gepland kunnen verlopen.

TUI stelt verder dat de oorzaak van het incident volledig moet worden gezocht bij de weersomstandigheden. “De piloot had meer dan twintig jaar ervaring, maar omdat de visibiliteit zo slecht was, kwam hij even op een verkeerde piste terecht”, zegt woordvoerder Piet Demeyere. “Toen hij wilde omkeren, is het vliegtuig met een wiel in het gras beland en daar raakte het door de regenval niet meer weg.”

De snelheid bedroeg maximaal 20 kilometer per uur, dus voor de passagiers was er volgens TUI zeker geen grote schok.

© bfm

© bfm

© bfm

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen