Direct naar artikelinhoud
Buitenland

Sneeuwchaos in Italië: Brennerpas zit potdicht

Sneeuwchaos in Italië: Brennerpas zit potdicht
Beeld AP

Hevige sneeuwval heeft in het noorden van Italië tot hinder op de weg en bij de spoorwegen gezorgd. Volgens de civiele bescherming van Zuid-Tirol is de Brennersnelweg (A22) afgesloten, in ieder geval in de richting van Italië.

Niet ver van de grens met Oostenrijk is een lawine op een stuk van de snelweg terechtgekomen. Niemand raakte gewond. Meerdere media maken gewag van “chaos”, ook al veroorzaakt door de grote drukte. Honderden mensen zaten urenlang in hun auto vast, de autoriteiten hebben beperkende maatregelen voor zware vrachtwagens tijdelijk opgeheven.

Op veel uitwijkroutes zit het verkeer ook vast. Het spoorverkeer ondervond aanzienlijke vertragingen en annulaties. In delen van midden- en zuid-Italië zorgde regen dan weer voor problemen.

Mobiliteitsclub VAB geeft aan dat mensen die in het verkeer vastzitten in de buurt van de Brennerpas, op het Italiaanse telefoonnummer 0039/471200198 terechtkunnen voor meer informatie. Plaatselijke media meldden dat bestuurders klaagden over een gebrek aan informatie.

Twitter bericht wordt geladen...