Marc Descheemaecker, de voorzitter van Brussels Airport.
Volledig scherm
Marc Descheemaecker, de voorzitter van Brussels Airport. © N-VA

Voorzitter Brussels Airport ziet meer heil in kerosinetaks dan in vliegtaks

Marc Descheemaecker, de voorzitter van Brussels Airport, ziet meer heil in een wereldwijde belasting op kerosine, dan op een vliegtaks. Met een wereldwijde maatregel voorkom je immers dat er jobs uit Brussels zullen wegvloeien naar de luchthavens Charles De Gaulle in Parijs of Schiphol in Amsterdam. Dat verklaarde Descheemaecker vandaag in De Zevende Dag op Eén.

13 reacties

  • Karel Van Beeck

    5 jaar geleden
    Weer eentje die het beter weet!
  • Hubert Vanmechelen

    5 jaar geleden
    Duurdere tickets, tax op kerosine... allemaal habla. Hoe duur is benzine niet geworden en zie, de files nemen maar toe. Hoe duur zijn de cigaretten geworden en er wordt nog steeds gerookt en nu ook al gepuft Hoe duur is onze elektriciteit al niet en er komen steeds meer toestellen bij, alles op batterijen. Dat de aarde opwarmt kan best zijn maar onze portemonnee die koelt af ! Er staat nog teveel op de spaarboekjes hé.
  • john Roderigas

    5 jaar geleden
    wat en goed idee, tanken die vliegtuigen gewoon elders, en hier veel minder.
  • dirk verschoore

    5 jaar geleden
    En hoe zit dat met de militaire vluchten, die tanken accijnsvrij! Wij hebben een relatief kleine militaire luchtvloot, landen zoals de VS, Rusland e.a hebben een veel grotere luchtvloot. Die blijven natuurlijk buiten schot. Blijkbaar zijn zelfs onze politici dit vergeten ach ja da's waar ook, zij maken gretig gebruik van de militaire toestellen voor hun uitstapjes. Weer een voorstel dat kant noch wal raakt zoals zovele voorstellen van de laatste Klimaat-hype de laatste dagen
  • Jef Lois

    5 jaar geleden
    Meneer leg me aub eens uit wat een taks op kerosine of ticket gaat verbeteren aan het milieu,NIKS NIKS NIKS het is een platte belasting die weer zal etaald worden doir de gewone man. Als jullie leiders en politiekers echt iets willen doen moet je alles gaàverbieden wat onmogelijk is en dat weten jullie,een nieuwe taks is zand strooien in de groenen hu ogen.