Mathieu van der Poel mocht op het hoogste trapje gaan staan.
Volledig scherm
Mathieu van der Poel mocht op het hoogste trapje gaan staan. © Photo News

Van der Poel zet kers op de taart na geweldig seizoen: “Er viel toch wat gewicht van mijn schouders toen ik over de aankomst reed”

WK veldrijdenMathieu van der Poel heeft zijn tweede wereldtitel bij de elites beet. De 24-jarige Nederlander domineerde het hele seizoen en mag zich nu ook officieel de beste veldrijder ter wereld noemen. “Ik blaakte van het vertrouwen, maar het WK is altijd een moeilijke cross om te winnen”, aldus Van der Poel in Bogense.

6 reacties

  • Marc Ledure

    5 jaar geleden
    eric maier !! Belachelijk parcours of niet , Voor M. VDP speelt dat geen rol .
  • Francine Weckx

    5 jaar geleden
    De beste heeft gewonnen.. Ik ben trouwens van mening dat een wk moet bekeken worden over de prestaties gedurende het hele seizoen...niet zomaar op 1 dag... Proficiat Mattieu.
  • patrick isenborghs

    5 jaar geleden
    vond het best een mooi parcour en zeker zwaar genoeg als je ziet hoe alles uiteengereden is en de beste veldrijders hebben verdiend gewonnen
  • eric maier

    5 jaar geleden
    Belachelijk parcours, maar als het vol bochten en bultjes lag had M VDP nog gewonnen. Van Aert rijd ondanks alles dit seizoen toch ook een erg knap seizoen in nogal stresserende omstandigheden met de zaak Nuyens. En dat zal ook in het voorjaar gaan meespelen vrees ik.
  • Loek Boumans

    5 jaar geleden
    Loek Boumans, Goed dat de beste veldrijder van de laatste jaren ook het passend tricot gaat dragen. Mooie koers met de beste drie op het podium!