© REUTERS

thumbnail: null

Sensatie in Franse Ligue 1: PSG verliest voor het eerst dit seizoen, reuzendoder van dienst is het Lyon van Jason Denayer

Na 21 wedstrijden is het dan toch zover: het ongenaakbare PSG is tegen zijn eerste nederlaag van het seizoen in de Franse Ligue 1 aangelopen. Tegen het Lyon van Jason Denayer werd met 2-1 verloren. Di Maria had de Parijzenaars nochtans op voorsprong gebracht maar Moussa Dembélé voor rust en Nabil Fekir ern op strafschop zorgden voor de stuntzege van de Franse nummer drie.

vml, blg

Nochtans leek PSG, ook zonder de geblesseerde Neymar, al snel op alweer een nieuwe overwinning af te stevenen. Angel di Maria opende de score in de 7e minuut. Maar in de 33e minuut zorgde Moussa Dembélé voor de 1-1 ruststand en vier minuten na de pauze legde Nabil Ekir de eindstand vast vanop de penaltystip, na een overtreding van Thiago Silva op Dembélé.

Ondanks de nederlaag behoudt PSG een comfortabele voorsprong van tien punten op Rijsel. Bovendien heeft de landskampioen nog twee inhaalwedstrijden te goed. Lyon is op dertien punten derde.