De Venezolaanse president Nicolás Maduro.
Volledig scherm
De Venezolaanse president Nicolás Maduro. © EPA

Maduro laat ultimatum om verkiezingen uit te roepen verstrijken en waarschuwt dat Trump “met bloed besmeurd” zal zijn bij invasie

De Venezolaanse president Nicolás Maduro heeft aangegeven geen verkiezingen uit te schrijven. Meerdere Europese landen drongen daarop aan, om zo een einde te maken aan de ongeregeldheden in het land. Maduro waarschuwt bovendien dat Amerikaans president “een herhaling van Vietnam” riskeert als de VS zijn land binnen vallen om hem omver te werpen. 

13 reacties

  • Geert Vermeiren

    5 jaar geleden
    Europese politiekers zouden zich beter bezig houden om onze economische belangen met Rusland en China te verbeteren i.p.v. Trump zijn dikke kont acherna te lopen. Die wil alleen zijn politek vel redden door de aandacht af te leiden door een oorlogje te ontketenen met Maduro.
  • eddie deleener

    5 jaar geleden
    Paljas die zijn eigen volk uitbuit. VS heeft olie genoeg....
  • Luc Lepoudre

    5 jaar geleden
    Waarom moeten wij binnenlands altijd politiek correct zijn en in het buitenland de agressieve misdadige schenders van het Internationaal Recht achterna lopen? Inmenging in de binnenlandse aangelegenheden van een soevereine staat is ineens geen probleem, zover het maar niet gaat over Egypte, Saoudi-Arabië en andere kampioenen in democratie.
  • Guido Willems

    5 jaar geleden
    Denk dat de corruptie zo hoog is als in Kongo. Een land dat alles heeft om te het toeristisch land bij uitstek te worden verdrinkt in een zogenaamd socialisme waar de gewone bevolking weinig van merkt.
  • marinozzi franco

    5 jaar geleden
    Het is voor de olie dat de Amerikanen de boel op stelten zet in venezuela